Reisnieuws

In recordtempo naar de top

Gepubliceerd: 30 dec 2007 0
De Oostenrijkse bergbeklimmer Chris Stangl heeft in een recordtijd de hoogste top van Antarctica bereikt - de ‘Mount Vinson’ (4892 meter). Hij deed er negen uur en tien minuten over; twee keer zo snel als het oude record van negentien uur.
Door dit record heeft hij nog een ander record op zijn naam weten te schrijven. De ‘Mount Vinson’ hoort bij de Zeven Toppen, de zeven hoogste bergen van ieder continent, en de Oostenrijker heeft al deze bergen beklommen in een totaaltijd van maar 58 uur en 45 minuten. Ter vergelijking, een gemiddelde - geoefende - klimmer heeft daar ongeveer 500 uur voor nodig.

Stangl, over zijn klim op de ‘Mount Vinson’: ‘Geen problemen, alles ging volgens schema. Alleen aan de schaduwzijde van de berg was het erg oncomfortabel. Het ijs groeide uit mijn mond en neus.’
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve benen en stroeve heupen van je vlucht weer soepeltjes los op de deuntjes van DJs.

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve...