Gooien met neptonijn image
Herman m

Gooien met neptonijn

Met eten gooien is natuurlijk niet erg netjes, toch vinden veel mensen dit stiekem wel heel erg leuk. In Australië maken ze er een wedstrijd van, eind deze maand maakt het land zich op voor de 'tonijngooiwedstrijden'. Dit jaar ontbreekt alleen een klein, essentieel onderdeel: de vis.

De organisatie van het ‘Tunarama Festival’, waar de wedstrijden een onderdeel van zijn, besloot de echte vissen te vervangen door namaakversies. Merriwyne Hore manager van het festival: ‘Eén van de redenen is dat het zonde is om compleet goede vis te verspillen. Een eerdere kampioen van de wedstrijd heeft de nagemaakte tonijn getest en was zeer onder de indruk.’

Sinds 1962 wordt het ‘Tunarama Festival’ georganiseerd in Port Lincoln, Australië. De promotie van tonijn was op dat moment de reden om dit festival te beginnen. Daarnaast was de datum waarop dit evenement plaatsvindt, 26 tot en met 28 januari, de dag waarop de vissersvloten naar zee vertrokken. Net als de visvangst zelf zijn nu dus ook de tonijnen gemoderniseerd. Dat wordt milieuvriendelijk tonijnen smijten!