Gratis WiFi in Londen en Parijs image
Tammy85

Gratis WiFi in Londen en Parijs

De afgelopen jaren zijn er heel wat pogingen geweest om steden te voorzien van gratis WiFi-netwerken: gratis draadloos internet, toegankelijk voor iedereen met een laptop of computer. In Londen en Parijs is dat al een succes.

De gratis WiFi-netwerken in Londen en Parijs zijn niet alleen handig voor de inwoners van de stad, maar moeten ook zorgen voor een moderne en trendy uitstraling. Londen biedt gratis internettoegang langs 22 kilometer van de rivier de Theems. De gebruikers van het draadloze internet moeten een advertentie van 15 tot 30 seconden bekijken en krijgen hier een kwartier gratis internet voor terug. Parijs biedt zelfs gratis internettoegang door de hele stad, dit gedurende de openingstijden van 105 openbare gebouwen en parken.

Ook andere steden staan niet stil; wereldwijd wordt er momenteel hard gewerkt aan een verdere ontwikkeling van de gratis WiFi-netwerken. De Verenigde Staten waren er het eerst bij. In een aantal steden, zoals Orlando, San Diego en San Francisco hebben de VS geprobeerd gratis draadloos internet aan te bieden. Deze projecten bleken echter niet rendabel en zijn daarom stopgezet.