Vliegende scooter image
Herman m

Vliegende scooter

Zie je het al voor je; nooit meer uren met je auto in de file, maar er met je scooter gewoon overheen vliegen. Hoewel dit klinkt als een science fiction-film, lijkt het erop dat het binnenkort werkelijkheid gaat worden.

In Amerika zijn ze bezig met het realiseren van de Vertipod. Dit éénpersoons voertuig kan ruim vier en een halve meter boven de grond vliegen, met een maximum van 64 kilometer per uur. Net als bij de Segway, een soort elektrische step, stuur je door de kant op te hangen waar je naar toe wilt.

Voor het lieve sommetje van 10.000 dollar (€ 6792.56) koop je een doe-het-zelf pakket. In een weekendje heb je dan je eigen vliegmachine in elkaar geknutseld. Gasbenzine of ethanol zijn de brandstoffen voor de Vertipod. Hoe lang het ding op één volle tank in de lucht kan blijven is nog niet duidelijk.

Het Amerikaanse bedrijf Anderson-based Air Buoyant, die de Vertipod ontwikkelt, was eerder verantwoordelijk voor lichtwapens. Deze wapens kunnen ervoor zorgen dat je tijdelijk blind raakt. Algemeen directeur van het bedrijf, Pete Bitar over de Vertipod: 'Het is een eerste stap naar de vliegende auto!'