Google GPS op je mobiel image
Thierry

Google GPS op je mobiel

Online multinational Google breidt haar diensten uit met My Location. Deze functie helpt je, door middel van je mobiele telefoon, je locatie grofweg te bepalen. Veel mensen maken zich zorgen om hun privacy, nu de macht van Google zich blijft uitbreiden.

Na het downloaden van My Location druk je op de nultoets van je mobieltje en vindt Google maps jouw locatie via de dichtstbijzijnde zendmast. Het resultaat is niet nauwkeurig: deze kan in een straal van een kilometer afwijken. Wel kun je met My Location ook nabijgelegen diensten opzoeken, zoals restaurants of hotels. Veel mensen twijfelen of hun privacy hiermee in het geding komt, maar Google zweert dat My Location geen slimme marketingtool is en dat persoonlijke gegevens niet nodig zijn bij de tracering van gebruikers.

De functie werkt op Blackberries, SmartPhones en nieuwe Nokia's, maar bij een succesvolle ontvangst zou deze ook voor andere modellen beschikbaar kunnen worden. My Location is gelanceerd in twintig landen, waaronder de Verenigde Staten, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Rusland en Taiwan.