Neushoorn ramt Nederlanders image
Herman m

Neushoorn ramt Nederlanders

Een Nederlands echtpaar heeft in Zuid-Afrika een neushoorn van dichterbij mogen zien dan ze lief is. Het beest ramde zich door de voorruit van de huurauto waar ze op dat moment in zaten. De vrouw werd op een haar na niet geraakt.

Voor de derde keer waren Jannie en Hans Reedijk op safari in het Zuid-Afrikaanse Addo Elephant National Park toen ze de schrik van hun leven kregen. De zwarte neushoorn spong plotseling uit de bosjes terwijl het stel langs reed. Ze stopten om een foto te maken en op dat moment ramde het dier zich door de motorkap en vervolgens de voorruit, waarna het op een paar centimeter na het hoofd van Jannie miste. Na deze klap vluchtte het dier weg in de bosjes.

Ondertussen reed een ander echtpaar, meneer en mevrouw Strauss, al uren door het park op zoek naar één van de vijftig neushoorns. Maar in plaats van een neushoorn, vonden ze het Nederlandse stel en de gehavende auto. Dirk Strauss: 'Misschien verwarde de neushoorn de auto met een soortgenoot en wilde hij zijn territorium bewaken'.

Hoe dan ook, Jannie en Hans Reedijk zijn met de schrik vrij gekomen. Ondanks deze ervaring hebben ze de manager van het park laten weten zeker nog een keer terug te komen.