Eindeloos de wereld rond image
Sannetje001

Eindeloos de wereld rond

Gisteren is Nederlands bekendste zeezeiler Henk de Velde begonnen aan zijn allerlaatste wereldreis. Hij heeft Nederland definitief verlaten en wil tot aan zijn dood de wereld rondzeilen, zwerven over de oceanen tot hij sterft.

Tijdens zijn ‘Never Ending Voyage’ zal Henk tientallen bijzondere eilanden bezoeken, die moeilijk of vrijwel onbereikbaar zijn. Hij heeft een vierjarenplan gemaakt voor zichzelf en zijn boot Juniper. Eerst vaart hij naar het zuiden, dan via Argentinië naar de Indische Oceaan, naar Nieuw-Zeeland en de eilanden in de Stille Oceaan en tenslotte omhoog richting de poolcirkel. Waar hij daarna heenvaart is nog de vraag.

De reis van De Velde wordt ondersteund door partners SailorsForSailors en Weathernews. SailorsForSailors verzorgt de videobeelden van de reis, die op Henks website te zien zijn. Daarnaast zijn er plannen voor een serie tv-programma’s, een documentaire en een dvd. Het internationale weerbureau Weathernews volgt De Velde op de voet. Op basis van gedetailleerde weersverwachtingen ontvangt hij dagelijks adviezen over de meest gunstige en vooral ook meest veilige routes voor zijn reis.

De belevenissen van Henk de Velde zijn te volgen op www.henkdevelde.nl