Big Brother met astronauten image
Herman m

Big Brother met astronauten

Wat is het effect van een ruimtereis naar Mars op de mens? Dit is de hoofdvraag van een Russisch onderzoek, waarvoor in Moskou zes vrijwilligers 520 dagen worden opgesloten in een nagemaakt ruimteschip en geobserveerd door camera's. Een soort space-Big Brother dus. De inschrijving is nog niet gesloten.

Gedurende deze periode zijn ze volledig afgesloten van buitenlucht en daglicht. Om het zo echt mogelijk te maken horen ook het repareren van kapotte apparatuur en het drinken van urine bij het dagelijkse leven van de proef-astronauten. Daartegenover staat een vergoeding van € 120 per dag. Om een goed beeld te krijgen van de impact op de deelnemers worden ze uitgebreid geobserveerd door camera’s.
Tot nu toe zijn er zo’n 5000 aanmeldingen binnen gekomen waaronder één van een ex-gedetineerde. Hij denkt genoeg ervaringen met kleine ruimtes te hebben om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Spreek je vloeiend Russisch en Engels en heb je een universitair diploma biologie, medicijnen of ben je ingenieur en wilde je altijd al voor astronaut spelen? Dan heb je nog tot het einde van de maand om je in te schrijven.