Thailand sluit duikoorden image
Strandloper

Thailand sluit duikoorden

Thailand sluit tientallen toeristische duikoorden om de indrukwekkende koraalriffen in de Andamandse Zee aan de westkust te beschermen tegen onbewuste vernieling.

Het gaat om de duikgelegenheden in de nationale parken: Hat Chao Mai, Mu Ko Phetra, Tarutao, Hat Nopparattara, Mu Ko Phi Phi, Mu Ko Surin en Mu Ko Similan.
In Thailand wordt meer dan de helft van de 15.000 hectare tellende koraalriffen bedreigd. De belangrijkste oorzaak is de opwarming van het zeewater, dat verbleken en uiteindelijk afsterven tot gevolg heeft.

Toeristen

Maar niet alleen de opwarming van het zeewater is een bedreiging voor het koraal, ook de vele toeristen die naar dit gebied toestromen brengen het kwetsbare onderwaterleven grote schade toe. De duikers vertrappen het koraal en ook de volle boten vervuilen de wateren.

Inkomstenbron

Een woordvoerder van het Thaise departement dat belast is met de bescherming van de natuurreservaten, meldt dat de duikoorden worden gesloten in gebieden waar ten minste 80% van het koraal is beschadigd. Hierdoor loopt Thailand een enorme inkomstenbron mis. De toeristen die op deze wateren afkomen, geven er grof geld uit om hier te kunnen duiken, overnachten, eten feesten.


Hoofdbeeld door: RobHoekstra.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.