HOT: Skiën bij de Noorse fjorden image
Strandloper

HOT: Skiën bij de Noorse fjorden

Je komt al jaren in Frankrijk en Oostenrijk om te skiën, maar je kent al die oorden en pistes inmiddels wel. Je wilt eens wat nieuws, daar waar niemand heen gaat. Het antwoord is simpel: ga naar Noorwegen, de nieuwe coole wintersportlocatie pal naast de fjorden!

Noorwegen the place to be, als je eens iets geheel anders wilt met je wintersportvakantie. Hier is de enige mogelijkheid om tijdens het skiën van de immense fjorden te genieten. Heb je inmiddels na al dat skiën spierpijn gekregen? Er zijn nog genoeg te gekke andere dingen te beleven. Wat dacht je van een hondensledetocht, ijsklimmen in de bevroren rivierkloven of maak een citytrip.

IJsgrotten

Iets wat je ook zeker niet moet missen, is een bezoek aan de ijsgrotten. Alleen 's winters is het mogelijk om onder leiding van een ervaren gids de grotten te betreden, die zich bevinden onder de gletsjer Nigardsbreen. Bereid je voor op een verbazingwekkende omgeving: het is werkelijk een totaal andere wereld waarin je je begeeft.

Reisinfo

Vanaf Schiphol is het nog geen twee uur vliegen naar de fjordensteden Bergen en Stavanger. Vanaf hier zijn de gebieden te bereiken in nog eens twee uur met een expressboot of skibus. Reis je liever met je eigen auto, neem dan vanaf het Deense Hirtshals de Fjordline ferryboot naar Bergen of Stavanger.


Één ding is zeker tijdens deze wintersportvakantie zul je je niet vervelen. Zodra je thuiskomt verlang je alweer naar het prachtige Noorwegen! Nieuwsgierig geworden? Boeken kan direct via FjordNorway.com



Foto door: Innovation Norway

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief