Op reis voor de Orang Oetan image
Stijntehennepe

Op reis voor de Orang Oetan

Palmolieplantages, illegale verkoop van baby Orang Oetans: allemaal kwade invloeden waardoor deze aapsoort met uitsterven bedreigd wordt. Met een rondreis op Sumatra - een bezoek aan de Orang oetans, palmolieplantages, een ritje op de rug van een olifant en een verblijf op eco lodges - kun je deze junglebewoners een eindje helpen hun natuurlijke leefomgeving, het tropisch regenwoud, te beschermen.

De stichting Monkey Business en de Nederlandse organisatie Fair Ground Sessions ontwikkelden samen een duurzame reis naar het Indonesische eiland Sumatra, de zogenaamde ‘Monkey Bizz Tour’. Vanaf april dit jaar is er een negendaagse reis beschikbaar, waarvan een deel van de opbrengst naar het Sumatran Orangutan Conservation Programme (SOCP) gaat.





Het idee achter het project is dat de lokale bevolking zoveel mogelijk profiteert van het toerisme en dat de toeristen op hun beurt een authentieke ervaring opdoen tijdens hun reis. Op deze manier zijn de inwoners van Sumatra financieel niet meer afhankelijk van de palmolieplantages en de illegale handel.



www.saveme.nl