Kasteel van Dracula te koop image
Thierry

Kasteel van Dracula te koop

Wie wel van een beetje spanning houdt en graag een tweede optrekje in het buitenland zou willen kopen, is dit goed nieuws: Dracula’s kasteel in Roemenië is te koop.

Op een hoge rots in Transsylvanië staat het indrukwekkende kasteel van Bran, ook wel Dracula’s Kasteel. De eerste bewoner, prins Vlad the Impaler, werd bekend om zijn martelmethodes die hem de bijnaam Dracula opleverden. Het kasteel is in 1377 gebouwd ter bescherming tegen de Ottomaanse Turken. Van 1920 tot 1948 heeft de koninklijke familie van Roemenië hier gewoond. Begin vorig jaar is het kasteel teruggegeven aan de nageslacht van deze familie, architect Dominic von Habsburg. Hij bood het kasteel afgelopen maandag officieel ter verkoop aan voor een bedrag van bijna zestig miljoen euro. Hierbij geldt als voorwaarde dat de toekomstige eigenaar het kasteel koopt met de juiste doeleinden en de historische waarde ervan respecteert. Bij de prijs inbegrepen is een bijzondere collectie meubelen en kunstobjecten van tussen de 14e en 19e eeuw, drie bijgebouwen en een flinke lap grond.

Als je geïnteresseerd bent en dit kasteel wel als optrekje zou willen, kleed je dan wel warm aan. In het kasteel ontbreekt centrale verwarming en het wordt er ‘s winters stervenskoud. Bovendien is die sjaal om je nek wel zo veilig. Je weet nooit of er onverwacht een bleke man uit een donkere hoek komt stappen om zijn puntige tanden in je nek te zetten.