Tentoonstelling African Pride image
Thierry

Tentoonstelling African Pride

Sommigen hebben een eenzijdig beeld bij Afrika: sterfgevallen door droogte, AIDS, criminaliteit, oorlog en corruptie. Fotografe Hanneke de Vries laat met haar tentoonstelling African Pride een andere kant van dit volgens haar wel prachtige continent zien.

Van 19 augustus tot 8 september 2007 kun je de tentoonstelling African Pride bekijken in galerie Izarte (Laarstraat 47 in Zutphen). Naast de Townships van Zuid-Afrika heeft Hanneke de Vries het platteland van Botswana, Namibië en Mozambique gefotografeerd. Ze hoopt dat de tentoonstelling laat zien dat Afrikanen sterke en trotse mensen zijn. Hanneke stelt naar eigen zeggen mensen eerst op hun gemak, 'waardoor natuurlijke, open foto’s ontstaan'. De fotografe haalde haar diploma aan de Fotoacademie in Amsterdam.

In galerie Izarte worden vooral culturele, trendy kunst- en designobjecten tentoongesteld en verkocht uit verre landen. Gert en Janneke Rebergen richtten de galerie vorig jaar op na hun reis door Botswana, omdat ze zich plotseling realiseerden hoeveel moois er wordt gemaakt op de wereld. De fotografie, schilderijen, beelden en sieraden worden op een fair trade-manier geïmporteerd, zodat de artiest in het betreffende land een eerlijk aandeel in de opbrengsten krijgt.