Christmaseiland beter bereikbaar image
Nadine

Christmaseiland beter bereikbaar

Christmaseiland, het afgelegen tropische paradijs in de Indische Oceaan, is sinds woensdag beter bereikbaar voor toeristen. Tijd om het te ontdekken.

Deze week is er voor de eerste keer een cruiseschip aangemeerd op het eiland, dat zijn naam dankt aan het feit dat het in 1643 op kerstavond werd ontdekt door de Britse kapitein William Mynors. Voorheen was het moeilijk om het eiland, dat deel uit maakt van het Australische Gemenebest en 350 kilometer ten zuiden van Java ligt, te bereiken.

Historisch moment

De Australische Minister van Binnenlandse Zaken Brendan O’Conner is zeer verheugd met de komst van het eerste cruiseschip. Hij noemt het een ‘historisch moment’ en een unieke mogelijkheid om de natuurlijke en culturele diversiteit van het eiland te ontdekken. Vooral de jaarlijkse invasie van de rode krab moet een toeristische trekker worden.

Asielzoekers

Veel bewoners van Christmaseiland willen echter weg. Dat heeft niets te maken met plannen om de toeristische sector te ontwikkelen, maar is te wijten aan het Australische asielbeleid. De regering heeft een aantal asielzoekerscentra op het eiland neergezet waarvoor volgens de oppositie en de eilandbewoners zelf eigenlijk geen plek is. Volgens oppositieleider Michael Keenan moet er eerst aandacht aan het asielzoekerprobleem worden besteed voordat er verder over het toerisme kan worden nagedacht.

Vluchten

Nu de eerste cruiseschepen richting Christmas Island vertrekken (kijk voor meer info op de website van P&O Cruises—dus link), kunnen de luchtvaartmaatschappijen niet achterblijven. Binnenkort zal Virgin Blue de eerste vluchten naar het eiland verzorgen. Houd hun website (link) dus in de gaten.



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.