Gevangen in stinkend vliegtuig image
Wilfried

Gevangen in stinkend vliegtuig

Opgesloten in een vliegtuigje met overvolle toiletten en huilende baby's, het was een nachtmerrie die werkelijkheid werd voor een aantal passagiers in Amerika. Een vlucht die drie uurtjes had moeten duren, liep door een combinatie van ongelukkige factoren uit tot ruim veertien uur.

Door storm moest een vliegtuig van ExpressJet met 47 passagiers van Houston naar Minneapolis uitwijken naar Rochester. Inmiddels had de bemanning hun maximale werktijd van negen uur erop zitten, waardoor het toestel aan de grond moest blijven, terwijl nieuw personeel werd ingevlogen.

Gevangen

Omdat het beveiligingspersoneel van het vliegveld al naar huis was, mochten de passagiers het vliegtuig ook niet verlaten. 'Dit was geen Boeing, waar je even je benen kunt strekken', aldus een passagier. 'We zaten als sardientjes in een blik.'
Er was geen rekening gehouden met vertraging, dus het enige eten dat uitgedeeld werd, was een zakje pretzels.

Stank

Ondertussen waren de toiletten vol en begonnen de luiers van de aanwezige babies ook aardig te ruiken, aldus de passagiers. Na 9 uur in de stank te hebben gezeten, kon kon het toestel uiteindelijk weer vertrekken, om met elf uur vertraging te arriveren in Minneapolis.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.