Fietsvakanties

Alta Badia in Zuid-Tirol: een onvergetelijke bergvakantie

Gepubliceerd: 15 mei 2019 | Fietsreizen | Natuurreizen | Actieve reizen 0
Voor mountainbikers én wielrenners is Alta Badia vooral in de zomer ‘the place to be’. Neem alleen al de Maratona dles Dolomites-Enel op zondag 7 juli, Europa’s grootste evenement voor fietsliefhebbers. Een panoramische tocht dwars door de zeven passen van de Dolomieten.


Dwars door de zeven passen van de Dolomieten. (Foto: Alta Badia Brand/ Alex Moling)

Minstens zo’n belevenis is de Dolomieten Fietsdag, op zondag 16 juni, een absolute must voor de fietsliefhebber. Van tien uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags is een parcours van 108 kilometer lengte exclusief gereserveerd voor toerfietsers. Een gratis toegankelijk evenement, dat garant staat voor een onvergetelijke rit door het Unesco Dolomietenlandschap.

Al dat wandelen en fietsen maakt hongerig. Dan is het goed om te weten dat de regio bekend staat als het puikje van de Italiaanse gastronomie, met maar liefst vier Michelinsterren op nog geen 15 vierkante meter.

Het culinaire topniveau van Alta Badia wordt jaarlijks onderstreept tijdens het evenement Saus dl bosch’ (‘Delicatessen uit het bos’) op 20 augustus in Colfosco. Het dierenpark van het plaatsje is dan het centrum van een wandelroute vol lekkernijen, uitgestald in sfeervolle houten stalletjes. 

Nog meer smakelijke hoogstandjes vindt u tijdens het culinaire symposium La Dolomitica in Alta Badia, op vrijdag 1 augustus. Talrijke chefs van de meest gerenommeerde restaurants uit de omgeving brengen een culinaire ode aan het berglandschap waarmee zij zo innig zijn verbonden.
 

Wil jij komende zomer naar Alta Badia? Klik hier voor meer informatie.
 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers voor ontdekkingsreizigers

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropisch regenwoud is, op Antartica of in het bos bij jou in de buurt, ontdekken kun je overal. Onze communityleden weten hun avonturen goed vast te leggen....

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropis...

In the picture: Topfoto van de Dag

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door communitylid ontheroadagain in het Krugerpark in Zuid-Afrika. 

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door community...

In the picture: Topfoto van de Dag

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfoto van de Dag is gemaakt in South Georgia. Wij delen dit dromerige beeld natuurlijk graag met jullie.

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfot...