Rondreizen

Yes! Zo reis je spotgoedkoop met de bus door de VS

Gepubliceerd: 31 aug 2018 | Rondreizen | Autoreizen 0
Voor een budgetreiziger als ik is het een echte lifesaver: een ritje met de Flixbus in plaats van de peperdure trein of het vliegtuig. En het is ook nog eens milieuvriendelijker! Een win-winsituatie dus.
Door: Roselinde


Er rijden sinds kort budgetbussen op de Amerikaanse highways (Foto: Free photos, Pixabay)

Flixbus en Megabus gaan op de Amerikaanse toer

Budgetbusdiensten zijn in Europa al redelijk ingeburgerd. Bovendien zijn ze op dit moment aardig aan het uitbreiden met nieuwe buslijnen en zelfs treinen. Maar ik heb nu vooral goed nieuws voor de reizigers die hun ogen op de Verenigde Staten hebben laten vallen: vanaf medio 2018 rijden de bussen van Megabus en Flixbus namelijk óók in Amerika. En dat vanaf $ 1 (#notsponsored, by the way)! Megabus biedt voornamelijk busreizen tussen Oost-Amerikaanse steden aan, en Flixbus beheert het routenetwerk aan de Westkust (San Diego, Los Angeles, San Francisco etc.).

Zo kunnen wereldontdekkers met een krappe portemonnee eindelijk stoppen met dagdromen en wordt goedkoop door de VS reizen in één klap realistisch. Het openbaarvervoersnetwerk in Amerika heeft niet de allerbeste reputatie. Tot nu toe reed er zelfs maar één nationale busmaatschappij: Greyhound. De kosten voor een huurauto, treinreis, of binnenlandse vlucht rezen hierdoor al gauw de pan uit.

Goedkoop en duurzaam door de VS reizen 

Zo doe je het

Als je een paar vergelijkingen maakt zie je al snel wat een gigantisch verschil de budgetbussen kunnen maken wat betreft reiskosten:

Een reis van New York naar Boston kost:
•    Vliegtuig: $286-490 (1-2 uur)
•    Trein: $50-90 (4-5 uur)
•    Bus: $18-21 (4-5 uur)

Een reis van Los Angeles naar San Francisco kost:
•    Vliegtuig: $137-180 (1-2 uur)
•    Trein: geen optie
•    Bus: $10-25 (7-9 uur)

Zo plan je het

Twee goede sites om overigens alle buslijnen te vergelijken zijn Wanderu en Comparabus. Dat zijn net als Skyscanner zoekmachines die honderden busroutes, vervoerders en prijzen vergelijken. Check bij Wanderu de Explore-functie. Je kunt daar je vertrekplaats, vertrekdatum en budget invoeren, waarna je alle interessante bestemmingen in de wijde omtrek te zien krijgt.

Ook goed om te weten: in editie 75 staan nog veel meer gouden tips om goedkoop de wereld rond te reizen. Benieuwd naar de beste ticketwebsites, low-budgetmaatschappijen en de beste wildkampeerspots in Noord-Amerika? Neem dan snel een kijkje!


In de VS reis je goedkoper met de bus dan met de trein of het vliegtuig (Foto: Annie Spratt, Unsplash)

Eén kleine waarschuwing vooraf

Wat ik zelf wel heb gemerkt: één ding waar je met budgetbussen altijd rekening mee moet houden is een vertraging van tussen de tien en veertig minuten. Ze nemen het namelijk niet altijd nauw met de tijdsplanning (zelfs in het pünktliche Duitsland). Die vertragingen worden meestal veroorzaakt door onverwachte files en andere wegblokkades. Wellicht gaan ze dat in de Verenigde Staten iets strakker oppakken, maar je bent gewaarschuwd! Mijn tip: calculeer van tevoren een half uur vertraging in. Dan kom je nooit voor vervelende verassingen te staan. Time to hit the road!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...