Rondreizen

Yes! Zo reis je spotgoedkoop met de bus door de VS

Gepubliceerd: 31 aug 2018 | Rondreizen | Autovakanties 0
Voor een budgetreiziger als ik is het een echte lifesaver: een ritje met de Flixbus in plaats van de peperdure trein of het vliegtuig. En het is ook nog eens milieuvriendelijker! Een win-winsituatie dus.
Door: Roselinde


Er rijden sinds kort budgetbussen op de Amerikaanse highways (Foto: Free photos, Pixabay)

Flixbus en Megabus gaan op de Amerikaanse toer

Budgetbusdiensten zijn in Europa al redelijk ingeburgerd. Bovendien zijn ze op dit moment aardig aan het uitbreiden met nieuwe buslijnen en zelfs treinen. Maar ik heb nu vooral goed nieuws voor de reizigers die hun ogen op de Verenigde Staten hebben laten vallen: vanaf medio 2018 rijden de bussen van Megabus en Flixbus namelijk óók in Amerika. En dat vanaf $ 1 (#notsponsored, by the way)! Megabus biedt voornamelijk busreizen tussen Oost-Amerikaanse steden aan, en Flixbus beheert het routenetwerk aan de Westkust (San Diego, Los Angeles, San Francisco etc.).

Zo kunnen wereldontdekkers met een krappe portemonnee eindelijk stoppen met dagdromen en wordt goedkoop door de VS reizen in één klap realistisch. Het openbaarvervoersnetwerk in Amerika heeft niet de allerbeste reputatie. Tot nu toe reed er zelfs maar één nationale busmaatschappij: Greyhound. De kosten voor een huurauto, treinreis, of binnenlandse vlucht rezen hierdoor al gauw de pan uit.

Goedkoop en duurzaam door de VS reizen 

Zo doe je het

Als je een paar vergelijkingen maakt zie je al snel wat een gigantisch verschil de budgetbussen kunnen maken wat betreft reiskosten:

Een reis van New York naar Boston kost:
•    Vliegtuig: $286-490 (1-2 uur)
•    Trein: $50-90 (4-5 uur)
•    Bus: $18-21 (4-5 uur)

Een reis van Los Angeles naar San Francisco kost:
•    Vliegtuig: $137-180 (1-2 uur)
•    Trein: geen optie
•    Bus: $10-25 (7-9 uur)

Zo plan je het

Twee goede sites om overigens alle buslijnen te vergelijken zijn Wanderu en Comparabus. Dat zijn net als Skyscanner zoekmachines die honderden busroutes, vervoerders en prijzen vergelijken. Check bij Wanderu de Explore-functie. Je kunt daar je vertrekplaats, vertrekdatum en budget invoeren, waarna je alle interessante bestemmingen in de wijde omtrek te zien krijgt.

Ook goed om te weten: in editie 75 staan nog veel meer gouden tips om goedkoop de wereld rond te reizen. Benieuwd naar de beste ticketwebsites, low-budgetmaatschappijen en de beste wildkampeerspots in Noord-Amerika? Neem dan snel een kijkje!


In de VS reis je goedkoper met de bus dan met de trein of het vliegtuig (Foto: Annie Spratt, Unsplash)

Eén kleine waarschuwing vooraf

Wat ik zelf wel heb gemerkt: één ding waar je met budgetbussen altijd rekening mee moet houden is een vertraging van tussen de tien en veertig minuten. Ze nemen het namelijk niet altijd nauw met de tijdsplanning (zelfs in het pünktliche Duitsland). Die vertragingen worden meestal veroorzaakt door onverwachte files en andere wegblokkades. Wellicht gaan ze dat in de Verenigde Staten iets strakker oppakken, maar je bent gewaarschuwd! Mijn tip: calculeer van tevoren een half uur vertraging in. Dan kom je nooit voor vervelende verassingen te staan. Time to hit the road!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ga van de gebaande paden in oostelijk Zuid-Afrika

De leeuw, de olifant, de zwarte neushoorn, de buffel en het luipaard. Deze vijf, de Big Five, móét je van je bucketlist afstrepen en oostelijk Zuid-Afrika blijft daar de perfecte plek voor.

De leeuw, de olifant, de zwarte neushoorn, de buffel en het luipaard. Deze vijf, de Big Five, móét je van je bucketlist afstrepen en oostelijk Zuid-Af...

| Safari
Zin in zon? 3 warme winterbestemmingen in Spanje

De temperatuur gaat steeds verder dalen, dus het wordt tijd om aan de kille kou te ontsnappen. En daar hoef je helemaal geen verre reis voor te maken. Dit zijn onze favoriete warme winterbestemmingen in Spanje.

De temperatuur gaat steeds verder dalen, dus het wordt tijd om aan de kille kou te ontsnappen. En daar hoef je helemaal geen verre reis voor te maken....

Ga toch fietsen! De leukste fietssteden ter wereld

Sta jij ook te trappelen om de rest van de wereld te ontdekken? De leukste steden ter wereld leer je pas echt goed kennen op de fiets. We helpen je in het zadel met onze vijf favoriete fietssteden.

Sta jij ook te trappelen om de rest van de wereld te ontdekken? De leukste steden ter wereld leer je pas echt goed kennen op de fiets. We helpen je in...