West Kaap foto's & tips

'242464' door EddyVerloes '242464' door EddyVerloes

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Leeuw in Z-Afrika

EddyVerloes

Tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika in 2009 logeerde ik o.a. in de Garden Route Game Lodge in Albertinia (West-Kaap). Tijdens een safari in de buurt nam ik wat plaatjes van wilde dieren en had het geluk dat deze leeuw zich zo voor mij poseerde.

'210159' door reysigers '210159' door reysigers

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Bloemenroute

reysigers

De vierde grootste provincie van Zuid-Afrika is gezegend met een onvergelijkbare botanische pracht en wordt ook wel liefhebbend de mooiste kaap genoemd. Voor mij de mooiste bloemenroute ooit gereden. Op de foto niet zoveel bloemen(voorgrond), maar ook het landschap is adembenemend mooi!!

'519355' door DorienSouman '519355' door DorienSouman

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Vogels spotten in...O

DorienSouman

Bij Buffelsdrift Game Lodge in Oudtshoorn kun je fantastisch overnachten en schitterende gamedrives maken, maar je kunt er ook terecht voor bijvoorbeeld alleen een lunch of diner. En dat is absoluut een aanrader! Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over het water. Aan de overkant duikt af en toe een bok of nijlpaard op en in de bomen om het terras vind je tientallen van deze schitterende goudwevers.

'457226' door Jan10e '457226' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Dwergkameleon

Jan10e

Om precies te zijn de Kaapse Dwergkameleon. Is maar 15 cm lang incl. zijn staart. De tong rolt echter twee keer zijn lichaamslengte uit zijn bek als er een prooi gespot is. Komt alleen in de buurt van Kaapstad voor. Ik was hier in Durbanville. Zeg maar een buitenwijk van Kaapstad. Het stadje heeft behalve het lokale museum met wisselende exposities een luxe koffieshop met heerlijke taarten en chocolade en in de boekenwinkel kun je gesigneerde boeken kopen van Deon Meyer (o.a. 13 uur, 7 dagen en Duivelspiek). Bovendien ligt het midden in de wijnregio en komen er bekende wijnen vandaan. Op zondag ergens lunchen en van de omgeving genieten. Een perfect dagje in de Kaap...

'263538' door judithspekschoor '263538' door judithspekschoor

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Samenkomst Indische e

judithspekschoor

Vanaf een uitkijkpunt, dat je een half uurtje klimmen kost, bij Kaap de Goede Hoop heb je een prachtig uitzicht op de samenkomst van deze twee watergrootmachten. Zoals je kunt zien loopt er letterlijk een lijn door het water waar de oceanen bijeenkomen. Door het temperatuursverschil is de inhoud van de oceanen ook zeer verschillend, hierdoor ontstaan ook vreemde stromingen wat in het verleden heeft geleid tot vele schipbreuken. Het mooie strand/het blauwe water ziet er dus verraderlijk sereen uit.

'458666' door MiekeLejeunevdVen '458666' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

De Swartbergpas.

MiekeLejeunevdVen

De Swartbergpas is een hoge bergpas op een hoogte van 1583 meter boven de zeespiegel in de provincie West-Kaap. Je neemt de route R 328 de rit is de moeite waard. Het 27 km Swartbergpas wordt beschouwd als een v.d. indrukwekkende bergpassen in de wereld. Steile zigzag en haarspeldbochten met spectaculair uitzicht op de bergen en valleien.

'522554' door Jenny '522554' door Jenny

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Jump!

Jenny

In Plettenberg Bay gaan we op "zeesafari". We zijn tijdens het walvissenseizoen (onze zomer, hun winter) in Zuid-Afrika en hopen er een of meerdere te zien. We zijn nog niet goed en wel onderweg of onze wens wordt al vervuld, we zien een paartje Southern Right Whales. De boot moet een afstand van 50 meter bewaren, maar als ze zelf naar de boot toekomen is dat geen probleem. Het is een schitterend gezicht, onze dag kan niet meer stuk. Na een tijdje te hebben rondgedobberd varen we verder. We zien volop dolfijnen en robben. Opeens, net als we denken dat het niet beter kan, zien we een springende walvis in het ondiepe water recht voor de kust. Je zult een huis hebben met zo'n uitzicht! http://oceanadventures.co.za

'488352' door harfra '488352' door harfra

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Hermanus

harfra

Wil je vanaf het vaste land walvissen spotten dan is Hermanus een perfecte bestemming. Ieder jaar tussen augustus en oktober komen de Zuidkapers naar de baai van Hermanus om te paren. Je kan vanaf het terras van een leuk restaurantje wat op de rotsen is gebouwd heerlijk genieten van deze prachtige walvissen. Wil je ze zelf niet zoeken en je helemaal storten op het heerlijke eten, dan is er zelfs een walvisomroeper die op een grote hoorn blaast als er walvissen gespot zijn. Of dit nodig is, is de vraag. Wij vergaten zelfs te eten omdat de walvissen continu onze aandacht trokken!

'485935' door JMoerkens '485935' door JMoerkens

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Langs de Route 62

JMoerkens

Één van de mooiste autoroutes om te rijden in Zuid-Afrika is de Route 62. Op de grote trip van Oost naar West reed ik de route vanuit Oudtshoorn, waar veel reizigers komen vanwege de struisvogelboerderijen. De route is adembenemend mooi, met kronkelende wegen door de bergen en enorme stukken rechte weg door immens grote valleien. Deze foto maakte ik al rijdend op de Route 62. Ik maak vaak foto's vanuit de auto, zodat er dynamiek op de voorgrond ontstaat. Niet iedereen zal ervan houden, maar ik vind dat het altijd het gevoel weergeeft van het voorbijrazen van landschappen. Na de selfie introduceer ik nu dus ook de roadie :-)

'488360' door JMoerkens '488360' door JMoerkens

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Slapen tussen de...Wi

JMoerkens

Één van de mooiste streken van Zuid-Afrika vond ik de wijnstreek bij Stellenbosch, in de West-Kaap. Het is een prachtig rustig gebied, met ontelbare wijnvelden en een heerlijk klimaat. Je kunt een dagtocht vanuit Kaapstad maken, maar het is natuurlijk veel leuker om midden in de wijnvelden te overnachten. Een leuke B&B is Knorhoek. Ik overnachtte in een klein kamertje zonder overdreven luxe. Wat deze kamer echter bijzonder maakte, is dat hier vroeger ook de knechten sliepen die voor de boer werkten op de wijnvelden. Een plek met geschiedenis dus. Knorhoek produceert nog steeds zelf wijnen. En het overweldigend mooie landschap op de foto...? Dat was mijn achtertuin. Dit zijn de wijnvelden van het landgoed Knorhoek zelf. Zo is opstaan toch een ervaring op zich.... (de foto vergroten levert een mooier beeld op)

'390000' door Jan10e '390000' door Jan10e

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Escher

Jan10e

Daar doet deze foto me aan denken... waar houdt de ene vogel op en waar begint de andere. Deze prachtige Jan van Genten zijn in grote hoeveelheden te zien op de broedlocatie bij Lambertsbaai: Bird Island waar je vanaf de haven via een pier naar toe kunt lopen. Op het eiland staat een gebouwtje met beneden een glazen wand en boven kun je ze in de open lucht bekijken. Het is een kabaal en het stinkt vanwege de vogelpoep (guano.. ook wel het het witte goud genoemd) De spanwijdte is bijna 2 meter, de lengte 70-100 cm en gewicht is 1,5-3,5 kg. Hij begint zijn leven bruin met witte spikkels. Elk jaar krijgt hij meer wit. Een volwassen vogel is wit met zwarte vleugelpunten en een gelige kop. Deze kleur krijgt hij pas tussen zijn 4e en 6e levensjaar: Opvallend is zijn scherp getekende kop met blauwe ogen. Die ogen zijn zo geplaatst, dat hij goed naar voren kan kijken. Dat heeft hij nodig bij de jacht. Zijn snavel is heel stevig en heeft aan de voorkant fijn gezaagde randen. De Jan van Gent heeft geen neusgaten. Hij haalt adem door zijn bijzonder gevormde gehemelte. Bron (gozuidafrika.com)

'489475' door kruytflo '489475' door kruytflo

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Liefdevolle ontmoetin

kruytflo

Wat een mooi gezicht als twee olifanten elkaar ontmoeten en liefdevol begroeten. Na de innige omhelzing gingen ze verder op hun pad. Heel bijzonder om te zien en bijna niet vast te leggen op de gevoelige plaat.

'459180' door twalia '459180' door twalia

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Kaaps schiereiland

twalia

Vanuit Kaapstad kan je met de auto een rondrit maken over het Kaaps Schiereiland. De route gaat over de spectaculaire Chapman's Peak Drive. Deze toeristische route is uitgehakt in de steile bergwanden. Het heeft uiteindelijk zeven jaar geduurd om deze weg aan te leggen. En dat is de moeite waard geweest. Onderweg wordt je getrakteerd op prachtige uitkijkpunten!

'460759' door WKerkhof '460759' door WKerkhof

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Drie op een rij

WKerkhof

Tussen de magnifieke Outeniqua bergen en de prachtige stranded van de Indische ocean, in het hart van de Tuinroute, ligt een heel mooi private game reserve: Botliers Kop. Het is niet ver van Kaapstad (4,5 uur) en heeft een grote verscheidenheid aan wild (geen big5). Ik vond het vooral erg mooi om de dieren in een groenere omgeving te zien met de machtige mooie bergen. Een mooie plek voor een safari, en zeker anders dan het krugerpark! Heel indrukwekkend. Zo ook deze drie giraffe, de kleintjes keken ons nieuwsgierig aan!

'458911' door twalia '458911' door twalia

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Drukte

twalia

Hout Bay is een stadje gelegen op het Kaaps Schiereiland. Het stadje staat bekend om de kolonie pelsrobben die op het nabij gelegen Duikereiland te vinden is. Vanuit Hout Bay kan je de boot nemen naar het eiland.

'516868' door agrotewal '516868' door agrotewal

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Agame in Augrabies

agrotewal

Deze agame zal vast een hele mooie naam hebben, net als zijn prachtige kleuren. Helaas heb ik er geen verstand van weet alleen dat het een mannetje is en dat er heel veel te vinden waren bij het gebergte voor de waterval. Gelukkig bleef deze even zitten want ze zijn razend snel.

'517333' door agrotewal '517333' door agrotewal

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Lief waar ben je??

agrotewal

dank jullie wel voor de mooie wensen voor mijn reis, maar vanavond ben ik nog wel even op de site. Ik ga jullie tenslotte een hele tijd missen. Deze Jan van Gent is er eentje van de kolonie Jan van Genten op Bird's Island. Heel bijzonder om deze prachtige vogels te zien landen. Na drie rondjes boven de kolonie gemaakt te hebben, kiest hij een landingsplek en vervolgens laten ze zich de laatste halve meter gewoon vallen. Wonderlijk toch hoe ze hun partner kunnen vinden.

'462020' door MiekeLejeunevdVen '462020' door MiekeLejeunevdVen

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Kobus se Gat.

MiekeLejeunevdVen

Na 'n prachtige rit door de Swartberg Pass gaan we naar Kobus se Gat! Echt waar zo is de naam van het restaurant. We worden door Kobus zelf opgewacht die bekend staat om zijn heerlijke gerechten en vooral zijn braai. Voordat we aan tafel gaan genieten we nog even van het prachtige uitzicht. En de braai was idd verrukkelijk!!!

'177989' door Giraffe '177989' door Giraffe

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

In de township

Giraffe

Deze foto is gemaakt in de township Zwelihle bij het plaatsje Hermanus in Zuid-Afrika.

'484911' door anjavast '484911' door anjavast

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Gekleurde huisjes...l

anjavast

Het rijden van Kaapstad naar Kaap de Goede Hoop is een mooie route. Je komt dan, onder andere, langs het strand van Muizenberg waar allemaal vrolijk gekleurde strandhuisjes staan.

'516656' door chateau '516656' door chateau

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Knappe kop ?

chateau

Rond de plaats Oudtshoorn in de Westkaap vind je talloze struisvogelfarms. Op veel plekken kom je deze vogels ook tegen buiten de omheiningen van de farms. Deze konden we vrij dicht benaderen om hem vast te leggen op de gevoelige plaat.

'552587' door Francoise '552587' door Francoise

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Roadtrip

Francoise

Chapman's Peak is een markant punt aan de westkant van het schiereiland ten zuiden van Kaapstad. Een prachtig uitzicht over zee en richting Houtbaai waar je stil van wordt. Deze foto maakte ik er vorig haar begin mei, mijn schoonzus en zwager waren er afgelopen januari en stuurde ons een ansichtkaart met hetzelfde beeld. Brings back memories.

'553848' door Francoise '553848' door Francoise

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Blijf van mijn takje!

Francoise

Om het af te leren toch nog zo'n leuke foto van pinguins op Boulders Beach. Dit tafereeltje was zo grappig om te volgen: de rechter pinguin was druk in de weer met een takje voor het bouwen van een nest terwijl hij op zijn 'vingers' werd gekeken door die andere drie. Sterker nog: één verkeerde beweging of hij was het takje kwijt! Geen twijfel mogelijk! Uiteindelijk ging hij er zelf vandoor met zijn eigendom.