Zuid-Afrika stekker

Stekker type M
De stekker(s) die in Zuid-Afrika gebruikt kunnen worden zijn : Type M

Informatie over Zuid-Afrika

'552632' door hbplaatjes '552632' door hbplaatjes

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Regen en wind in...Zi

We hadden slecht weer toen we (zelf mooi droog) in een hide van Zimanga GR zaten. De bonte ijsvogel trok zich er niets van aan en liet zich gelukkig zien. Gezien het weinige licht was het nog een hele uitdaging om hem goed op de foto te krijgen. Hier lukte het om toch de scherpte op het oog te krijgen.

'510654' door agrotewal '510654' door agrotewal

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Mapungubwe, een park.

Zo even plaatste ik al een foto van dit mooie Sanpark. Mapungubwe in het Noordoosten van Zuid Afrika, aan de grenzen van Botswana en Zimbabwe. Niet alleen een rustig park omdat het nog onbekend is, maar ook een park met heel veel baobabs, de bijzondere boom waar zo'n mooi verhaal bij komt. Door zijn vorm lijkt het alsof de baobab op zijn kop staat. Volgens een legende van de bosjesmannen (het San-volk) is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terechtgekomen. Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden. Afrikaanse olifanten eten de zachte bast van de Afrikaanse baobab. Onder meer bavianen en andere apen eten de vruchten. Daarom worden de bomen ook wel apenbroodboom genoemd. Mapungubwe kan ik iedereen aanraden ook mensen die minder willen of kunnen besteden en toch de olifanten langs willen zien lopen. Het hoofd kamp heeft geen hekken, wel een prachtig zwembad en zelfs baobabs in de tuinen.

'456125' door Hami '456125' door Hami

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Cape Point.

Cape Point is het meest zuidwestelijke puntje van Afrika een punt waar de Atlantische en de Indische oceaan samenkomen. Helemaal boven staat een vuurtoren je kunt lopend naar boven of met 'n kabelbaantje daar aangekomen heb je een adembenemend uitzicht.

Bekijk alle Zuid-Afrika foto's en tips