Zuid-Afrika Reviews

8

Categorie: Highlight

milnerton-flea-market

Jan10e was hier op 2019-03-01

Op zaterdag (08.00 t0t 14.00) en zondag (8.00 - 15.00) kun je naar een enorme vlooienmarkt. De Milnerton Flea Martket. Een paar jaar terug nog vooral kofferbakverkoop, maar nu toch ook met allemaal kramen. Het is een lokaal gebeuren dus je ziet een enormiteit aan diverse mensen. Ligt buiten de stad, maar als je geen eigen vervoer hebt kun je gebruik maken van de MyCity bus. Enorme afwisseling in voorwerpen. Het meeste oud en gebruikt. Maar er zitten daar toch wel heel leuke zaken tussen. Zeker niet de gebruikelijke toeristische items. Huishoudelijk, gereedschap, meubilair, leren tassen, sieraden, schilderijen, munten... om maar iets te noemen. Gewoon er lekker overheen struinen met de Tafelberg op de achtergrond. Er zijn ook wat foodstalletjes, toiletvoorzieningen en bankjes om even te rusten. Ons bezoek duurde zo'n 1,5 uur. Daarna ga je bv. naar het strand in Lagoon beach dat er vlakbij ligt of rij door naar Blaubergstrand dat ik persoonlijk wel leuker vind en paar goede eettentjes heeft zoals bv. Ons Huisie.
Parkeren en entree is gratis
lokale klandizie
zeer gevarieerd aanbod
heel veel parkeerplaats
Te bereiken met openbaar vervoer

Op hete zonnige dagen vrijwel geen beschutting
Als je iets groots koopt... hoe het dan naar NL te krijgen...
review geplaatst op 2019-03-10

9

Categorie: Highlight

norval-art-museum-capetown

Jan10e was hier op 2019-02-01

Nieuw Een culturele aanvulling voor als je toch met de Constantia Wine route bezig bent of als geheel los bezoek in te plannen: Het gloednieuwe artcentre van de Norval Foundation. Het moderne gebouw ligt bij het begin van de Ou Kaapse weg. Op dit moment zijn er 4 verschillende exposities van diverse kunstenaars. Het ene spreekt meer aan dan het andere. Smaken verschillen. Maar alleen al het gebouw en de beeldentuin zijn de omweg waard. (en anders ook bij Steenberg Winery om de hoek aanwaaien). Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zoals bv. een repetitie van het Capetown Ballet. Openingstijden van 10.00 - 18.00 uur. Rondleidingen beginnen om 14.oo uur. Entree is 140 Rand. Tot 18 jaar gratis. Op maandag voor iedereen gratis. Qua horeca is het hier ook goed toeven: Er is ook een restaurant 'the Skotnes' en bar. Het terras heeft prachtig zicht op de tuinen en de wijnranken in de verte. Ook kun je een picknick basket bestellen en deze in de beeldentuin nuttigen. De shop heeft exclusieve items die de toeristische souvenirs ver overstijgen. https://www.norvalfoundation.org/
prachtige omgeving
Nog niet druk

review geplaatst op 2019-02-28

9

Categorie: Stad

paternoster

Jan10e was hier op 2019-02-01

Paternoster is een echt vakantieplaatsje. Het heeft mooie stranden, ontelbare accommodatie om uit te kiezen en diverse restaurants. Waaronder het beste restaurant van de wereld: Wolfgat. (maar daar gaat deze review niet over) Wat ik ontdekt heb tijdens mijn verblijf in Paternoster is de Crayfish Wharf. Hier was vroeger de kreeftenverwerkingsfabriek en niet toegankelijk voor publiek. Het is nu een leuke plek met historische waarde. De geschiedenis van de visserij in Paternoster. Er zijn twee restaurants gevestigd. Hartje zomer zul je hier ook zeker moeten reserveren. Tot mijn verbazing stond de Crayfish Wharf nog niet op de kaart en informatie die ik had ontvangen. Het ligt tussen de twee stranden van Paternoster. Dit was mijn 3e keer in Paternoster. Gekozen voor 2 nachten. En nu heerlijk tijd gehad voor strandwandelingen. Toen ik hier 11 jaar geleden voor het eerst was lagen er nog veel bootjes op het strand. Nu rijden er 4x4 auto's het strand op om de boten bij de huizen te kunnen stallen. En behalve dat er nog wat meer huizen zijn bijgekomen vond ik het er verder niet verandert. Een aantrekkelijk vakantieplaatsje.
toeristische attracties in regio
Goede horeca
Lange en brede zandstranden

in seizoen wellicht aan drukke kant
review geplaatst op 2019-03-11

9

Categorie: Stad

tulbagh

Jan10e was hier op 2019-01-01

Op zoek naar 'n verblijf in wijngebied met bergen. Na te hebben gezocht in Stellenbosch en Franschhoek koos ik voor Tulbagh. Daar vond ik erg leuke (zeer betaalbare) accommodatie (Tulbagh Mountain Manor). Prachtplek met mooi uitzicht over de vallei, incl. ontbijt en een lekker zwembad. Net aankomend vanuit NL was het ook niet al te ver rijden van Capetown Airport. (1,5 uur als je geen koffie drinkt of fotostops maakt in de bochtige Bainskloofpas). Tulbagh had ik wel eens eerder globaal gekeken maar verder dan de Kerkstr. en de Van der Stelstr. was ik toen niet gekomen. En Drostdy natuurlijk. Omdat we er al tegen lunchtijd aankwamen hadden we nu 1,5 dag om de omgeving te verkennen. Lokale musea, de kerk, de witte gekalkte huizen, diverse galeries. Er zijn wandelmogelijkheden en wie weet kom je dan ook wel de geitenkudde tegen. We hebben een paar wijnhuizen aangedaan. Niet om te proeven deze keer, maar om van de omgeving te genieten. Montpellier (kerkje tussen de wijnranken) Saronsberg (beelden en kunst), Twee jonge gezellen en ook Rijks Country House is mooi om even rond te kijken. Een lokale traditie om geitekop te eten in het Olive terrace Bistro die hebben we maar overgeslagen. Om eens heen deden de lokale stoere heren zich tegoed aan dit gerecht, terwijl hun dames toch ook maar wat anders hadden besteld. Net als wij. Een sfeervol restaurant met Zuid Afrikaanse gerechten als Boboti vind je in Paddagang eethuis. Een prettig sfeertje daar. Tulbagh: Klein maar fijn.
lekker relaxed beginnen na de vlucht
toch maar 1,5 uur rijden van Kaapstad Airport

review geplaatst op 2019-02-24

10

Categorie: Highlight

bushriver-lodge-near-hoedspruit

karinm was hier op 2018-08-01

Op onze reis door Zuid-Afrika hebben we een dag uitgetrokken voor het rijden van de Panorama-route, met haar vele bezienswaardigheden (Bourke's Luck potholes, God's window, de Three Rondavels, vele watervallen). We verbleven hiervoor aan de noordkant van de Panorama route, om zo deze route van noord naar zuid te kunnen afleggen. Onze lodge, de Bushriver lodge, was een geweldige plek! Ongeveer 20km ten noorden van Hoedspruit sla je af, de wildernis in. Je rijdt over een gravelweg naar de Olifantsrivier, en daar ontvouwt zich een magnifieke plek. Er zijn kamers en huisjes waar je kunt verblijven, iedere plek heeft een eigen terras, uitkijkend over de rivier. De lodge heeft een enorm houten terras boven de rivier, waar je heerlijk kunt zitten, genietend van de vele vogels, en de hippo's en krokodillen in de rivier. Er is een professionele keuken die je mag gebruiken om zelf te koken, je kunt er ook voor kiezen (na dit vooraf afgesproken te hebben) om ontbijt en diner te laten klaarmaken door de lodge. Wij hebben dit niet gedaan, maar hoorden van medegasten dat dit ook geweldig verzorgd was. Kruger park, de Panorama route, en diverse private game reserves zijn in de buurt. De eigenaar Wessel doet er samen met zijn team alles aan om het je naar de zin te maken. Wij vonden het een pareltje buiten het gebaande pad! Tip: boek zeker 2 nachten of meer om te genieten van deze oase van rust!
self-catering met de mogelijkheid van verzorging v ontbijt/diner
schone, ruime kamers en huisjes
heel rustig gelegen
onvermoeibare staff
uitbundig vogelleven
ligging aan de Olifantsrivier

geen!
review geplaatst op 2018-09-10

10

Categorie: Highlight

lions-head

karinm was hier op 2018-08-01

De Tafelberg is hét icoon van Zuid-Afrika, en velen willen het uitzicht over Kaapstad beleven vanaf deze puist. Hiervoor kun je de kabelbaan nemen, de berg te voet op, of een combinatie van beide. Minder bekend, maar minstens zo mooi is de beklimming van Lions Head. Deze rots met een kenmerkende vorm (vooral vanaf de zeekant lijkt het op een liggende leeuw) ligt naast de Tafelberg. De route naar de top is spectaculair! Het eerste stuk is goed begaanbaar, maar hoe hoger je komt, hoe meer het klauteren wordt. Er zijn op sommige plekken ook kettingen en laddertjes aangebracht die je daarbij helpen. Voor echt jonge kinderen niet aan te raden, maar schuw je een beetje avontuur niet, dan zou ik deze wandeling verkiezen boven die naar de top van de Tafelberg. Het duurt ongeveer 1,5 uur voor je op de top bent, mocht je het laatste stuk klauteren niet zien zitten, dan is er een vrij groot plateau net onder de top waar je ook heel ver kunt kijken. Gedurende de wandeling heb je uitzicht naar beide kanten van de baai; je kunt zowel Clifton en Camps Bay zien liggen in de diepte én je hebt een prachtig overzicht over Kaapstad en de Tafelberg! Het begin van de route ligt aan de Signal Hill Road, aan de voet van de Base of Forestry Road. Kom je vanuit het centrum, rij dan richting Camps Bay via Kloof Road. Het begin van de wandeling wordt duidelijk aangegeven. Taxi- en Uberchauffeurs weten dit ook prima te vinden.
minder druk dan de Tafelberg
spectaculaire wandeling
spectaculair uitzicht
uitzicht over Kaapstad én de Tafelberg

minder geschikt voor kleine kinderen en ouderen
review geplaatst op 2018-09-19

10

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Dianne was hier op 2018-03-15

Schitterend land voor een gevarieerde vakantie. Lekker eten, aardige behulpzame mensen, mooie imposante en afwisselende natuur, volop dieren te spotten, leuke dorpen en steden, cultuur. Van alles wat dus.
Dieren spotten
Prachtige natuur
Lekker eten
Veel dingen te doen

Het kost maanden om alles te zien
review geplaatst op 2018-03-15

9

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Marlieke was hier op 2018-03-15

Januari 2016 was het zover drie weken rondtrekken door Zuid-Afrika met als hoogte punt het spotten van de Big Five. We hadden ons van te voren goed ingelezen en keken ontzettend uit naar ons bezoek aan het National Kruger Park. Daar aangekomen keken we onze ogen uit. Bij binnenkomst spotten we een luipaard en vervolgens reden we langs een kudde olifanten, stonden er buffels en zebra's aan een poel met daarin een groot nijlpaard. En zoals iedereen van te voren ons al vertelde, inderdaad dat gevoel wat je krijgt is niet te omschrijven. Je mag op dat moment een klein beetje proeven van de wereld van deze prachtige dieren, je bent één met de natuur. De dagen die volgde genoten we met volle teugen, de prettige verblijven in de rest camps droegen daar zonder meer aan bij. Na vier mooie dagen ging de trip verder niet ver buiten het Kruger National Park. In het Timbavati Private Nature Reserve wat deel uit maakt van het Greater Kruger National Park. We verbleven in Shindzela Tented Safari Lodge. Hier beleefde we het echte out of Africa gevoel. De dieren bewegen vrij rond ook in en rondom de lodge. Dat houdt in dat je 's avonds niet zelf naar je tent kunt wandelen. De gidsen verkopen hun ziel en zaligheid voor de dieren. Wat we daar hebben gezien en geleerd nemen ze ons niet meer af. Een ochtend safari waarbij we op afstand een groep leeuwen hebben gevolgd die een kill planden. Nog steeds bizar dat we er deel uit van maakten. Absolute aanrader mocht je echt op avontuur willen!
Wildlife
Avontuur
Rustig
Bijzonder

de plek weer moeten verlaten
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Trudy was hier op 2018-03-15

Kruger Park is echt een fantastische bestemming voor een do it yourself safari. Het wildpark is zo groot als half Nederland en heel gevarieerd en flora en fauna. Je ziet beslist de big five! De meeste bezoekers zijn Zuid-Afrikaners en iedereen komt met zijn eigen auto. De infrastructuur in het park is heel goed. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en daarnaast zijn er nog heel veel onverharde, maar goed berijdbare wegen, af te rijden. In het park zijn kampen waar je met je tent of in een huisje kunt overnachten. Om de kampen staat een hek en de kampen worden ook bewaakt, zodat je niet bang hoeft te zijn in je tent door een leeuw te worden overvallen. Met een vliegticket naar Johannesburg (mogelijk voor 500 Euro vanaf Amsterdam) en het huren van een auto heb je een hele mooie reis, voor nog niet de helft van de prijs van een safari elders in Afrika.
Heel mooi wildpark, een echte safari-ervaring
Voor een safari heel voordelig.
Fijn in eigen tempo en op eigen gelegenheid

Geen
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Michal was hier op 2018-03-15

Zuid-Afrika is een prachtige bestemming om meerdere malen te bezoeken. Elk deel is weer totaal anders en niet voor niets zegt men over Zuid-Afrika dat het ‘de wereld in één land is’. Dit keer reisde ik naar de Transkei, een uniek gebied, omdat het nog niet erg toeristisch is. Daar en tegen zijn er tal van leuke accommodaties aan de kust te vinden en kan je er ook activiteiten ondernemen. Mijn reis begon in Durban. Als je een stad leuk vindt, met een echte Afrikaanse sfeer, dan is Durban misschien wel een bezoek waard voor jou! Er is de laatste jaren hard gewerkt om deze stad interessant te maken voor toeristen. De Wildcoast staat bekend om zijn schitterende verlaten stranden. Ik sliep in de Mbotyi River Lodge. Deze schitterende lodge ligt direct aan de Indische Oceaan en biedt ondernemende activiteiten aan zoals: wandelingen door de kleine dorpen, paardrijden over het strand of een kanotocht door de lagune. Surfliefhebbers weten Zuid-Afrika te vinden. Een leuke plaats om te surfen is Coffee Bay. Een gehucht met een relaxte sfeer direct aan de oceaan. Ik verbleef in Ocean View. Ik was onder de indruk van het uitzicht. Tijdens het ontbijt zag ik dolfijnen springen in de oceaan! Wie wil dat nu niet? Het is zeker een mooie vakantieherinnering!
Puur
schitterende kust
cultuur
surf bestemming

de rijafstanden zijn langer
de wegen zijn niet overal even goed
review geplaatst op 2018-03-15

8

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Marjan was hier op 2018-03-15

Met een huurauto gingen we het Addo NP in. Het was wat regenachtig. Wij hadden gehoord dat de roofdieren dan juist gaan jagen. Zuidelijk kwamen we binnen rijden, in eerste instantie dachten we " er zijn niet veel dieren", het is een dicht begroeid park, maar die gedachte werd direct teniet gedaan, heel veel olifanten stonden wat te lounchen met elkaar en liepen vlak voor onze auto de weg op, groten en een kleine, het leek een familiegroep. Verderop was een vlak grasachtig gebied en daar stopten we bij twee cheeta's die precies net een red bushbuck te grazen hadden genomen. Het was luguber en ook zo fascinerend, uiteindelijk hebben we er ruim twee uur staan kijken hoe zij te werk gingen. Wat prachtig om te zien hoe ook andere dieren zich in zo'n situatie zich gedragen, zoals zebra's , 'n grote groep red bushbucks, olifanten, en wat dichterbij, de jakhalsen, zij moesten op afstand een positie in nemen. Het Addo park had ons het mooiste snelste dier op aarde laten zien en dan ook nog op nog geen 10 meter afstand, wij waren met z'n drieen en zeer onder de indruk. Een waar cadeau op onze vakantie trip door Zuid Afrika. ( p.s. Zou een mooie scherpe foto kunnen toevoegen!)
Slecht te bereiken

Geschikt voor kinderen
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Ronald was hier op 2018-03-15

Awesome holiday! Try taking an organized tour. You'll see plenty of animals. We were able to see the Lion, leopard, Elephant, Buffalo and Rhino. If you take an organized night ride through the park you'll see a lot of different animals you don't see during the day.
Relaxing
Inspiring
The big 5 is great

review geplaatst op 2018-03-15

5

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Saphira was hier op 2017-12-19

het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam! het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!

review geplaatst op 2017-12-19

9

Categorie: Land

Zuid-Afrika

Web was hier op 2017-12-19

aapstad een magische plek die ons gegrepen heeft en niet meer los laat. Elke keer als we naar Afrika gaan komt deze stad terug in de route. Er is hier zoveel te doen dat het bijna een vakantie op zichzelf waard is. Wij zijn nu 3 keer in deze stad geweest maar nog nooit bezochten we dezelfde dingen. Het beste kan je een auto huren want binnen een uur rijden heb je echt een enorm scala aan prachtige bezienswaardigheden. De tafelberg, kaap de goede hoop, robben eiland, boulders bech pinguins, wijn proeven in stellenbosch of franschoek, kisrtenbosch botanische tuinen etc. etc. Of je nou van
natuur prachtig
goed

weinig wildlife
slecht
review geplaatst op 2017-12-19

8

Categorie: Regio

West Kaap

agrotewal was hier op 2017-10-01

De Santos Express biedt de individuele reiziger een bijzonder onderkomen aan. Een trein op het strand is omgebouwd tot hotel waar je voor weinig geld een nachtje kunt slapen. De prijzen variëren, maar voor 40 euro per nacht, slaap je met twee personen in de Royal suite met een ontbijt in een voormalige restauratiewagon. Je kunt er ook dineren en lunchen, er is free wifi en het uitzicht is geweldig.
slapen in een treinwagon
als je de royal suite boekt, gratis ontbijt
de trein staat op het strand
dichtbij Bartolomeu Dias museum

Mosselbaai zelf heeft weinig hoogtepunten
review geplaatst op 2017-11-22

8

Categorie: Regio

Oost-Kaap

neretslok was hier op 2017-10-01

Graaff Reinet is de op drie na (Kaapstad, Stellenbosch, Swellendam) oudste stad van Zuid-Afrika. Het stadje werd in 1786 gesticht en het is het hart van de Great Karoo, een droge half-woestijn in de Oostkaap. Maak om te beginnen een toertje door het oude historische dorp. Het dorp verkeert grotendeels nog in de oorspronkelijke, 19e eeuwse staat. Graaff Reinet heeft een mooi recht stratenplan, brede straten (de lange ossenkarren moesten hier kunnen keren) en veel gebouwen in die typische Kaaps Hollandse stijl. Een aangename en veilige plaats om rustig rond te wandelen en te genieten van een stuk geschiedenis. In het centrum staat de Nederlands Gereformeerde kerk Grootekerk, een imposant gebouw. De kerk werd op 11 september 1887 ingewijd. Een andere historische plaats is het Drostdy Hotel, uit 1806. Als je hier binnen loopt ervaar je de sfeer van die tijd goed, want er is hier aan het interieur 200 jaar niets veranderd. Rijd tegen de avond naar het Kamdeboo Nationaal Park, een bijzonder natuurgebied dat de stad omringt. Je vindt er op een afstand van zo’n 15 kilometer o.a. de Valley of Desolation, een vulkanische vallei met rotsen die als pilaren omhoog rijzen tot wel 120 meter. Een ander landmark is de Spandau Hill. Klim een stuk naar boven en na een korte hike zie je de rotsen en heuvel vanaf een mooi uitzichtpunt. Graaff Reinet ligt in de diepte aan je voeten. Graaff Reinet combineert (Hollandse) geschiedenis met een schitterende natuur, midden in de half-woestijn.
Rustig
Aangename sfeer
Verrassend mooie natuur

Je moet er een stuk voor omrijden.
review geplaatst op 2017-12-08

10

Categorie: Land

Zuid-Afrika

https://www.pindat.com/pindata/open/chantal-alain.op.ontdekking/8mtka/2017-09-12 Bekijk ook de overige dagen. Van dag 1 tot en met we terug thuis aangekomen zijn.
Teveel om op te noemen

September is redelijk koud, het is er winter
review geplaatst op 2017-11-01

9

Categorie: Land

Zuid-Afrika

ChantalWillems was hier op 2017-09-01

Tijdens onze hele reis kregen we steeds dezelfde indrukken van het leven in Zuid-Afrika. Tot op heden hebben we in geen ander land zo een thuis gevoel gehad. We voelden ons daar veiliger als in ons eigen Belgenland. De mensen zijn zoals ze zijn, zonder meer. Dik, dun, mooi, lelijk, jong, minder jong, blank, zwart, ... iedereen is zichzelf zonder zich aan de ander te storen. Zelfs in de restaurants ben je welkom in casual kleding. Overal wordt je met de glimlach en een babbel ontvangen. Als je hulp nodig hebt is hun niets teveel, zelfs geld lenen ze, zoveel vertrouwen hebben ze in je. Voor de zoveelste keer herhaal ik het nog eens, Hier kan Belgie nog veel maar zeer veel van leren. Alles wordt gerecycleerd, zelfs de planten genieten van het uitgespuwde theewater - theeproeverij van rooibos -, van een oude versleten lattenbodem maken ze een bloemenbedding, oude thee- koffiepotten worden gebruikt als gieter of bloemenvaas, en zo kan ik maar doorgaan. Hier in Belgie verklaren ze je gek als je zoiets doet. Natuurlijk is niet alles rozeschijn en het is zeker niet alleen goud dat blijkt. Wist je dat de echte Zuid-Afrikanen die in de chiptowns leven niet willen werken en zich gelukkig voelen in hun barakjes? Ze krijgen van de overheid -zie pamperbeleid Europa- mooie nieuwe gebouwde huizen. Ofwel weigeren ze deze omdat ze dan de nutsvoorzieningen moeten betalen, want nu tappen ze af van de staat, ofwel nemen ze het wel aan en bouwen ze hun barakje achteraan het huis en verhuren ze h
Te veel om op te noemen

Dat heeft elk land
review geplaatst op 2017-11-23

8

Categorie: Land

Zuid-Afrika

ChantalWillems was hier op 2017-09-01

Omdat we beperkt zijn in woorden in onze blogs, heb ik een apart reisverslag geschreven met meer foto's. Indien je meer wilt lezen of meer foto's wilt zien kan dat via deze link https://www.pindat.com/reis/dagboek/chantal-alain.op.ontdekking/12128/2017-08-28/2017-09-14/zuid-afrika Ook ons gevoel en indruk heb ik uitgelegd.
Heeft er veel

Heeft er zeker ook
review geplaatst op 2017-11-23

10

Categorie: Regio

Mpumalanga

Trude was hier op 2017-09-01

Kapama Buffelo Camp is een kleinschalig onderkomen waar je minstens drie overnachtingen moet boeken. In die periode ontbreekt het je aan niets. Dagelijks kun je twee game drives maken in een Jeep. Je doet dit steeds met dezelfde groep van zes personen. Reden is dat er steeds op zoek wordt gegaan naar andere dieren. Hiermee wordt geprobeerd aan het einde van je verblijf de Big Five te hebben gespot. De eerste game drive start om 6.30 uur en duurt tot 9.30 uur. Na de high tea om 16.00 uur maak je om 16.30 uur de tweede game-drive. Deze eindigt om 19.30 uur. Daarna staat het diner voor je klaar en kun je met je medereizigers ervaringen en foto's uitwisselen.
Je ziet veel wild in hun eigen omgeving.

Ik kan het niet verzinnen
review geplaatst op 2017-12-10

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria.
Aantal inwoners in Zuid-Afrika: 45 miljoen.
Oppervlakte van Zuid-Afrika: 1,8x Frankrijk.
De reistijd naar Zuid-Afrika is 10:40.
Gesproken Talen in Zuid-Afrika: Afrikaans, Engels, Zoeloe, Xhosa en nog vele anderen.
Aanvlieghaven(s) van Zuid-Afrika: Johannesburg (JNB) en Kaapstad (CPT).