Een nieuw avontuur

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Een nieuw avontuur'
Was hier op 2016-08-11 Gepost op:
Herken je dat gevoel? Dat je niet kan wachten op een nieuwe ervaring en er ontzettend veel zin in hebt. Maar dat je het tegelijkertijd ook echt, echt heel erg spannend vind! Mijn hele lichaam zit vol kriebels; angstige, maar ook enthousiaste kriebels. Mijn gedachten gaan alle kanten op, wat is reizen toch een bijzonder iets. Het doet zo ontzettend veel met je, vanaf het begin tot het eind maar ook daarna! De reizen die je hebt gemaakt worden een onderdeel van je, de ervaringen blijven je altijd bij en het is heerlijk om terug te kijken en herinneringen op te halen.

Afgelopen jaar zijn we naar het prachtige Uganda afgereisd (een reis die bij mij altijd bovenaan mijn verlanglijstje stond). De verwachtingen lagen erg hoog, en zijn meer dan waar gemaakt. Een prachtig land, met ongelooflijk lieve mensen en ervaringen om nooit te vergeten. Uganda heeft mijn hart gestolen en niet zo'n beetje ook niet.

Terwijl het bij mijn vriend al begon te kriebelen voor een nieuw avontuur, kon ik niet geloven dat er iets mooiers zou zijn dan Uganda. Ik werd nergens echt enthousiast van, terwijl ik nog veel landen hoog op mijn lijstje had (en heb) staan.

Na een aantal groepsreizen gemaakt te hebben, had ik dit jaar wel echt de behoefte om er met zijn tweeën op uit te gaan. Echt tijd voor elkaar en een reis die we helemaal zelf samen konden stellen. Maar nog steeds had ik mijn enthousiasme niet gevonden, mijn gedachten bleven bij Uganda waardoor ik voor niets nieuws open stond.

Een land waar ik nog niet zo vaak aan gedacht had was Zuid-Afrika. Zuid-Afrika heeft toch ook wel een aantal westerse aspecten en aan dat westerse wil ik juist soms even ontsnappen. Maar sinds Uganda, is Afrika een continent wat me fascineert. En Zuid-Afrika heeft zo’n bijzondere (en heftige) geschiedenis, waar ik zeker meer over wil weten. Daarbij heeft het een prachtige natuur, die zeker niet vergeten mag worden.

Mijn vriend kwam met het idee om met zijn tweeën een roadtrip door Zuid-Afrika te maken. Er ging zoveel gedachtes door mijn hoofd: Rijden? In Zuid-Afrika? Daar rijden ze links hè? Kunnen wij dat wel? Is dat wel zo'n goed idee? Is dat wel veilig?
Mijn vriend is eigenlijk de voorzichtige van ons twee, dus dat hij met dit voorstel kwam heeft me flink aan het denken gezet..

Maar stiekem was ik er al meteen uit. Waarom niet?

Ik vind het ontzettend spannend, maar het is tijd voor een nieuwe stap. Een nieuw avontuur en dit zou betekenen dat ik terug mag naar het mooie Afrika. Een heel ander Afrika dan waar ik vorig jaar kennis mee heb mogen maken. En dat enthousiasme? Dat is weer volledig terug, dat kan ook niet anders. Want Uganda mag dan wel bovenaan op mijn lijstje staan en die reis was ook echt fantastisch, maar deze wereld heeft nog zoveel moois te bieden en ik kan niet wachten om weer nieuwe ervaringen op te mogen doen.

Morgen is het eindelijk zo ver en ik kan niet wachten op ons nieuwe avontuur: Zuid-Afrika.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Een herinnering van onze reis door Uganda.

Een herinnering van onze reis door Uganda.

Een herinnering van onze reis door Uganda.

Een herinnering van onze reis door Uganda.

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.