KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bootsafari in St. Lucia: Nijlpaarden Spotten

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Bij safari's denk je al snel aan een 4WD-safari en de Big 5. In St. Lucia kun je een heel ander type safari beleven, namelijk een bootsafari. De rivier die door het stadje loopt wemelt letterlijk van de nijlpaarden en krokodillen. Je kunt verrassend dichtbij de kolossen komen met het bootje. Een geweldige ervaring! Wat zijn ze indrukwekkend! Naast bootsafari's zijn er in de wetlands van St. Lucia een hoop dingen te zien en te beleven, dus plan er een aantal dagen in tijdens je rondreis.

's Avonds moet je voorzichtig zijn in het stadje. De nijlpaarden komen dan namelijk het water uit om zich te voeden. Dit levert gevaarlijke situaties op voor de mens. Ik dacht dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen, totdat ik de huurauto ergens keerde en de koplampen ineens op twee enorme nijlpaarden in de struiken naast de weg schenen! Je zult er maar lopen! Je bent dus gewaarschuwd.

Over de foto: Het fletse licht weerspiegelde op het water, waardoor de achtergrond overbelicht leek. Toen ik deze hooglichten wilde corrigeren, ontdekte ik dat het effect eigenlijk veel toffer was als ik de hooglichten juist nóg lichter maakte. Zodat de nijlpaarden echt loskomen van de hagelwitte achtergrond. Geeft de foto een andere dimensie naar mijn mening!

Openen levert een mooier beeld op.