KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 11: Hluhluwe Imfolozi park --> Umkomaas (Agulhas House) (DEEL 1/2)

Vandaag een keer geen wekker maar als nog zijn we redelijk vroeg wakker, zo te zien zijn alle overige gasten van het kamp al op pad want ik zie niemand meer. Aangezien ons ontbijt gestolen is zitten we aan de noedels en sultana. Aan de andere kant van het kamp zie ik weer een baviaan lopen met een zak chips, daar gaan we weer. Voor de zekerheid maar een paar stenen mee nemen want gisteren kregen we nog te horen dat ze behoorlijk agressief kunnen zijn.

Het zijn dan ook grote beesten, al de baviaan rechtop staat is hij meer dan een meter groot en ze hebben behoorlijke hoektanden. Je mag vooral je tanden niet laten zien en schreeuwen is ook niet goed want dan daag je ze uit. Beter is het om een paar stenen richting de aap te gooien, dat schrikt normaal gesproken genoeg af. Klinkt erg dieronvriendelijk maar deze apen vertonen onnatuurlijk gedrag en anders krijg je ze niet weg gejaagd.

De apen zijn weer aan het plunderen geweest, een voordeur los getrokken die op slot zat, overal ligt chips, brood en zelfs is de koelkast geplunderd. Er is momenteel geen opzichter aanwezig dus dat wordt behelpen. Ook hier hebben ze alles onder gescheten dus ik ruim alle losse kleding en camera spullen maar op in de koffers die nog open staan voordat ze daar ook mee aan de haal gaan. Voordeur weer gesloten voor zover mogelijk en een paar grote boomstammen ervoor die hier als tafels dienen.

Ik loop weer naar onze tent waar ondertussen een baviaan voor de deur staat, Lotte heeft zichzelf ingesloten want die kreeg het beest niet weggejaagd. Komen de stenen toch nog van pas. Normaal gesproken zullen er rond dit tijdstip wel geen mensen zijn want iedereen gaat vroeg op safari, dus plunder tijd voor die beesten. We reizen vandaag verder en zelfs als we de koffers in de auto leggen probeert hij nog in onze tent te komen. Het is een schitterende plek maar die bavianen beginnen te vervelen!

We stippelen weer een route uit en gaan nogmaals op punt 27 kijken, helaas weer geen leeuwen maar nog wel steeds de groep wilde honden. We rijden verder en naast de weg zit een grote groep witruggieren, ze kunnen bijna een meter groot worden dus behoorlijke vogels! Ze zitten aan een poot van een impala o.i.d. te eten, een lijkengeur komt voorbij maar ik wil toch een paar foto’s maken want zo dichtbij de gieren zijn we nog niet geweest.

Een grote varaan schiet over de weg snel de struiken in en we komen aan bij Cengeni Gate in het zuidwesten van het park. Een klein hutje met een slagboom en ik krijg niet het idee dat deze gate veel gebruikt wordt. De 2 heren in het hutje zijn blij dat ze iemand zien geloof ik, we praten wat gezellig en ze regelen ondertussen de papierwinkel. Vanmorgen hebben ze en leeuw hier zien lopen, we zijn dus net te laat! Deze gate ligt eigenlijk precies aan de verkeerde kant van het park om snel naar Umkomaas te rijden. We willen graag een stuk door de binnenlanden rijden en de snelwegen zo veel mogelijk mijden dus vandaar deze keuze. We laten de navigatie even voor wat het is en de map komt weer tevoorschijn. We gaan proberen zoveel mogelijk binnendoor naar eMpangeni te rijden. Op onze kaart staan daar geen grote wegen heen maar we hebben tijd zat. We rijden hier in een erg heuvelachtig gebied, in de verte zien we een grote brug waar waarschijnlijk een spoor overheen loopt. We stoppen midden op de weg voor een foto want verkeer is hier nauwelijks.

Foto's

94140.jpg
94140.jpg
Eaglezmr2
6d7f4.jpg
6d7f4.jpg
Eaglezmr2
a273f.jpg
a273f.jpg
Eaglezmr2