KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 10: Hluhluwe Imfolozi park (DEEL 1/2)

Vandaag gaan we de hele dag met onze eigen auto op safari. We bakken snel een paar tosti’s en we zien dat er een grote baviaan bij de buren aan het inbreken is, deze hebben een raam vergeten te sluiten. Zonder na te denken ren ik er na toe en hij weet nog net wat extra koekjes en chips te stelen en rent dan snel weg. Ik probeer het raam te sluiten maar zonder sleutel kom ik niet ver, gelukkig is er een opzichter aanwezig die het raam weer kan afsluiten. Nog netjes een briefje achter gelaten dat we zat eten hebben en ze maar iets moeten komen halen als ze te kort komen. Een lekker begin van de dag. Ik loop alles in onze tent na en zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn en dan is het tijd om in de auto te stappen.

De planning is om van 8:00 – 18:00 uur rond te gaan rijden, we hebben een goed gevulde koelbox en een volle tank dus dat gaat goed komen! We rijden het kamp uit en binnen 1 minuut zien we al 2 grote witte neushoorns. We zetten de auto stil, de motor uit en ze komen op ons afgelopen. Op 2 meter van de auto blijven ze even stil staan en beginnen ze rustig te eten. Geen idee wat we gaan doen als ze nog dichterbij komen, ach ja we hebben de auto goed verzekerd grappen we al snel. Lotte kan mooi uit het raam filmen en ik ga rustig op de rand van de deur zitten zodat ik de camera op het dak van de auto kan laten leunen. Ze zijn zo rustig dat er vast geen roofdieren in de buurt zitten, hoop ik;) De neushoorns blijven minstens 15 minuten in de buurt en passeren dan de weg voor ons zodat we weer verder kunnen rijden. Nog geen 10 meter verder zien we onder een boom nog een neushoorn liggen.

We rijden de eerste 20 minuten over een zandweg naar een “hoofdweg” welke gedeeltelijk verhard is, we hebben een route uitgestippeld zodat we zo veel mogelijk kleine wegen gaan rijden, een stuk mooier en rustiger. Met 20-30 km/h hobbelen we over de zandweggetjes en al snel zie ik in een olifant tussen de struiken staan. De olifant eet rustig van een tak en loopt daarna de dichte begroeiing in. We beginnen er oog voor te krijgen en zien steeds meer dieren.

Na een uurtje rijden komen we aan bij een van de uitkijkpunten in dit park, je gaat door een poort en wat hekken zodat er geen dieren in de hut kunnen komen. Deze hut kijkt uit over een waterval waar op dit moment geen water stroomt. Een giraf loopt wat rond en er komen enkele zebra’s aan die een kuil graven opzoek naar water. We blijven 20 minuten zitten in de hoop dat er nog meer dieren komen maar helaas.

Niet veel verder zit een punt waar je de auto uit mag om te picknicken, we rusten wat en met onze verrekijkers zien we aan de andere kant van een heuvel wat olifanten. Naast ons staan mensen uitgebreid te barbecueën, echt iedereen doet dat hier de hele dag door, geweldig! Het begint ondertussen behoorlijk warm te worden, zeg maar heet. De auto geeft 45 graden aan en in de zon is het echt niet uit te houden dus we vervolgen onze weg maar snel.

Een grote groep impala’s staat niet ver van de weg, we rollen langzaam dichterbij met onze auto en ze blijven rustig kijken wat we aan het doen zijn, niet verderop staan ook nog wat koedoes. We maken wat foto’s en vervolgen onze weg naar het zuidelijkste deel van het park, “punt 27” zoals ze het hier noemen. Daar worden vaak leeuwen gezien, al denken we dat het nu wat te warm is. Onderweg komen we nog wat pumbaa’s tegen die vrolijk achter elkaar aanrennen en af en toe stil gaan staan om te kijken wat wij komen doen.

Punt 27, het is hier wat drukker, ik denk een auto of 6. We zoeken een mooi plekje aan de rand van de heuvel die uitkijkt over de kronkelende rivier. Er staat her en der wat water in en we zien een groep wilde honden. Vooral de jongen honden zijn met elkaar aan het stoeien en rennen alle kanten op. Ook zitten er erg grote gieren aan de oever. We staren een half uur door onze verrekijkers maar helaas geen leeuwen vandaag.

Het is ondertussen 13:00 uur en we rijden door naar een ander uitkijkpunt waar water schijnt te staan, ook de dieren zullen wel dorst hebben. Onderweg zien we nog wat giraffen, rode duikers, koedoes, impala’s, gnoes en nyala’s, er komt geen einde aan de dieren. We parkeren de auto en lopen de hut in. Er zitten al wat andere mensen en iedereen is doodstil. Er is een kleine plas met een modderpoel ernaast. Wat buffels en impala’s drinken van het water terwijl een aantal zwijnen in de modder liggen te rollen, een grappig gezicht!

Lotte ziet iets zwemmen in het water maar we hebben geen idee wat het is. Ik maak een foto met de zoomlens en als we inzoomen op het schermpje komen we erachter dat er een kleine schildpad zwemt tussen de buffels, een lefgozertje want die buffels staan niet erg stil.

Foto's

6bb39.jpg
6bb39.jpg
Eaglezmr2
80d48.jpg
80d48.jpg
Eaglezmr2
71359.jpg
71359.jpg
Eaglezmr2
b872f.jpg
b872f.jpg
Eaglezmr2