KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 9: St. Lucia --> Hluhluwe Imfolozi park

Na wederom een erg goed ontbijt laden we onze auto weer in en rijden we eerst naar het “VVV kantoor” van St. Lucia om te kijken of ze nog wat leuke boeken verkopen. Dat viel wat tegen maar we hadden ze een gids met kaarten van de meeste parken in de omgeving, die gaat wel van pas komen.

Vandaag gaan we naar het Hluhluwe Imfolozi Park om 2 dagen zelf rond te rijden en hopelijk weer veel dieren te spotten. We moeten hier zelf koken en in het park zit geen fatsoenlijke winkel dus in slaan bij de Spar. Ook voor deze winkel staat buiten een rij, het blijkt dat de mensen bij een loket hun salaris kunnen ophalen.

De grotere supermarkten hier doen niet onder voor die in Nederland. In de meeste staat de muziek lekker hard zodat het haast leuk wordt om te winkelen. Grote koelingen bij de vlees afdeling die afgeladen vol liggen dus dat wordt weer barbecueën! Alles gaat weer met ijs in de koelboxen want we hebben nog een rit van een paar uur voor de boeg voordat we bij ons kamp aankomen.

Vanaf St. Lucia ben je normaal gesproken zo in dit park maar wij besluiten om via de Memorial Gate te gaan aan de noordzijde. Een stuk verder rijden maar dan gaan we via het park naar ons kamp zodat we ook deze kant zien en we hebben toch de hele dag de tijd.

Na 1,5 uur komen we aan bij de poort waar we ons moeten inschrijven en de paspoorten gecheckt worden. Het gaat er hier vrij serieus aan toe maar dat zal wel zijn tegen stroperij. De safari kan weer beginnen! De map die we in St. Lucia gekocht hebben komt nu goed van pas. Er staan kaarten met knooppunten in en naast de weg staan paaltjes met nummers, dus het navigeren in het park is erg makkelijk. Het is hier wel wat drukker dan in het vorige park maar het valt ons nog mee. We zien een aantal auto’s stil staan en sluiten rustig aan. Na een tip van een andere bezoeker zien we 200 meter verderop een leeuw in een boom liggen. Dat is al een goed begin.

Volgens de auto is het ondertussen 45 graden en ondanks dat we de ramen open hebben staan houdt de airco het lekker koel, goed te doen zo. We rijden met een slakkengang door het park en zien al snel wat wilde zwijnen en zebra’s. Zelf rijden heeft het voordeel dat we alle tijd hebben om rustig rond te kijken en foto’s te maken. Er loopt een verharde weg door het park maar links en rechts kun je zandwegen op, wat veel leuker is natuurlijk. Ook zijn er bepaalde uitkijkpunten waar we o.a. buffels en neushoorns zien.

We rijden ondertussen al meer dan 4 uur rond en moeten ons voor het donker melden bij het Mpila Camp, het grootste kamp in het zuiden van het park dat de reserveringen regelt voor de kleinere kampen in de buurt. Er is een klein winkeltje waar bijna niets te krijgen is en een pompstationnetje met 1 pomp voor benzine. We melden ons aan, tanken de auto vol en rijden naar het kamp waar we de komende 2 nachten slapen. Het is zeker nog 20 minuten rijden naar Nselweni Bush Camp dat aan het einde ligt van een zandweg naast de rivier. Vlak voordat we aankomen staan er wat giraffen naast de weg, blijft bijzonder als de dieren zo dichtbij zijn.

We rijden het kamp binnen en hebben onze tent al snel gevonden. Het is een tent op een verhoogde betonnen fundering. Niet zo gezellig als de vorige tenten maar we zitten wel midden in de natuur. Het kamp bestaat uit ongeveer 8 tenten en een congrescentrum dat niet veel groter is dan 2 tenten. Voor dit centrum zit een uitkijkpunt waarvan je over de rivier kan kijken. De rivier staat hier momenteel droog en in de bedding lopen meerdere neushoorns.

Spullen uitpakken, koelkast vullen, alle accu’s opladen, foto’s back-uppen en tijd om de barbecue aan te steken. We moeten ons eten goed in de gaten houden want er lopen hier 2 bavianen die alles stelen en zodra het donker wordt komen de hyena’s tevoorschijn om het vlees te jatten volgens onze buren. In dit kamp is het ook echt weer genieten, een kampvuurtje voor je tent, heerlijk warm weer en het enige dat je hoort zijn de geluiden van de dieren. Ik loop ’s avonds nog een rondje tussen de tenten en in het licht van de zaklamp is te zien dat er van alles rondloopt en snel de struiken in schiet. Veel mooier kunnen we hier niet zitten denk ik!

Foto's

a2ee1.jpg
a2ee1.jpg
Eaglezmr2
41dc4.jpg
41dc4.jpg
Eaglezmr2
29127.jpg
29127.jpg
Eaglezmr2
cf7c2.jpg
cf7c2.jpg
Eaglezmr2