KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 5: Ponta Malongane  Tembe Elephant Park

We worden weer bij de grens afgezet en halen de auto op, hij staat er nog dus de bewaking was goed;) Snel wat benzine, saucijzenbroodjes en drinken halen en na een uurtje komen we al aan bij ons volgende verblijf. Bij de poort van het park krijgen we te horen dat juist door de regen de wegen redelijk goed zijn en dus mogen we met onze auto zelf naar het kamp toe rijden.

Een ontvangst met 8 zingende en dansende dames, dat hadden we niet verwacht! Wat een super ontvangst en wederom aardige mensen. We krijgen onze tent te zien die weer van alle luxe is voorzien, groot bed, wc en wastafel in een apart deel en dit keer een buiten douche waar je de dieren ziet lopen, cool! Naast onze tent staat nog een tentje met 2 privé massagetafels, daar gaan we zeker gebruik van maken. Ik wil onze koffers halen maar krijgt niet de kans om ze zelf te tillen, 2 kleine dames pakken elke een koffer van 25 kilo op hun hoofd en we voelen ons nu toch wel erg schuldig maar we na enige aandringen mogen we ze echt niet zelf tillen.

In dit park wordt alles verzorgd, te beginnen met de lunch, een bord vol lekker eten. We hebben het vaak genoeg anders meegemaakt in het buitenland. Na de lunch gaan we voor onze eerste game drive, in dit park mag je zelf niet rijden en dus nemen we plaats in een safariauto en beginnen aan de 3 uur durende toer door het park met onze gids Patric. We zitten hoog in de auto en hebben een kunnen goed rondkijken.

Dit park staat bekend om de grootste olifanten van Zuid-Afrika dus de verwachtingen zijn hoog. Al snel zien we wat giraffen maar zijn erg ver weg en Patric geeft al aan dat we nog wel dichterbij komen, toch snel een paar foto’s schieten en we rijden weer door. Met 20-30 km/h hobbelen we over de zandwegen en de gids brengt ons dichterbij de giraffen die rustig doorgaan met het eten.

Zoomlens op de camera, monopod (statief met 1 poot), rijstzak, verrekijkers, we zijn goed voorbereid en ik schiet al snel wat mooie foto’s. De gids verteld ondertussen alles over de dieren en geen vraag is te gek want overal heeft hij een antwoord op. We rijden weer verder en Patric let goed op de weg voor hem, niet omdat we er andere auto’s aankomen want die zie je hier nauwelijk maar wel omdat hij in het zand veel sporen van dieren ziet en zelfs kan inschatten hoe lang geleden een bepaald beest er gelopen heeft.

Deze game drive zien we voornamelijk veel nyala’s en impala’s, mede omdat het de afgelopen dagen geregend heeft zitten veel beesten nog verscholen, vanaf morgen wordt het weer mooie weer en gaan we veel meer zien krijgen we te horen. We hebben een pauze tijdens de 3 uur durenede rit en kunnen even de benen strekken, een drankje doen en zelf de koekjes staan klaar.

Maar hoe weet de gids dat we hier veilig de auto uit kunnen, we staan immers midden in de natuur. Ik vraag het aan Patric en deze verteld me dat zolang de nyala’s en impala’s rustig in de buurt rond lopen er geen roofdieren in de directe omgeving zijn. Deze dieren horen en ruiken een stuk beter dan ons en aan hun gedrag is te zien of het veilig is om even een stop te maken.

We vervolgen onze trip weer en staan al snel weer stil en de motor gaat uit zodat de auto geen trillingen veroorzaakt voor de fotografen. We hebben alleen geen flauw idee waarom, en van de gids mogen we zelf een keer zoeken. Verrekijkers erbij en samen met de andere 4 Nederlanders in de auto speuren we het gebied af, we zien iets in de verte maar kunnen het niet plaatsen. Ik maak een foto en het blijkt een neushoorn te zijn. Patric verteld dat we heel veel geluk hebben, het is een zwarte neushoorn waar er nog maar een paar duizend van zijn. Dichterbij komen zit er helaas niet in maar we rijden tevreden terug naar het tentenkamp.

Het is ondertussen 19 uur en het 3-gangen diner staat klaar, we schuiven aan bij wat mensen uit Zwitsersland met erg veel humor, lekker eten en flink lachen. Al snel gaat het kampvuur aan en met een biertje sluiten we de dag af, morgen weer erg vroeg op.

Foto's

a4ed0.jpg
a4ed0.jpg
Eaglezmr2
cdf88.jpg
cdf88.jpg
Eaglezmr2
d3ec8.jpg
d3ec8.jpg
Eaglezmr2
5c82f.jpg
5c82f.jpg
Eaglezmr2
567ea.jpg
567ea.jpg
Eaglezmr2