KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 1: Johannesburg --> Pongola

Daar staan we dan, na iets meer dan 10 uur vliegen, op het vliegveld van Johannesburg, even langs de douane en de koffers ophalen en opzoek naar onze huurauto, na wat rondvragen blijkt de verhuurder in een gebouw tegenover het vliegveld te zitten. Wat papierwerk en de laatste verzekeringen afkopen en we stappen in onze bijna nieuwe Qasqai, dat is alvast een goed begin.

De parkeergarage uit de drukte in, links rijden en aan de “verkeerde” de auto besturen. De eerste 10 minuten zijn wat onwennig vooral met afslaan en we hebben geen flauw idee wie er nu voorrang heeft, gewoon gas geven is het motto. Ook de eerste paar keer schakelen is lachwekkend, je grijpt automatisch naar rechts, zit een keer aan de deurhendel en dan valt toch het kwartje dat de pook links zit.

Onze navigatie brengt ons zonder moeite Johannesburg uit en het wordt gelukkig wat rustiger op de weg, die buiten verwachting nog best goed is, hier en daar wel wat kuilen maar het valt ons erg mee. Ook de snelwegen zijn prima. Het gevaarlijkste zijn nog de zelfmoord-geiten die gewoon de snelweg oprennen als je met 130km/h aan komt rijden, ook de koeien kunnen er wat van en tot 2 keer toe gaat het maar net goed.

Wat ook gelijk opvalt zijn alle mensen aan de kant van de weg om te liften, ook wordt er van alles verkocht zoals ananassen en houten beeldjes, en dat aan de kant van de snelweg, stoppen is denk ik gewoon toegestaan. Veel trage vrachtwagens op de weg en inhalen is eigenlijk overal toegestaan…denken we. Gewoon over alle lijnen, over de verkeerder kant van de snelweg, over de vluchtstrook, iedereen wijkt eigenlijk wel uit als je er langs wilt, in Nederland had ik het rijbewijs al in kunnen leveren maar hier is het heel normaal, en het went snel.

Buiten Johannesburg zien we veel kleine hutjes en sloppenwijken, een paar meter verderop kan zo maar eens een villa staan, erg grote verschillen hier en na 300km aan indrukken zijn we blij dat we bij de eerste B&B aankomen. Elegant Lodge in Pongola, voor ons gewoon om een nachtje te overnachten maar buiten verwachting erg modern en schoon.

Op het terras krijgen we van andere gasten de tip om bij Country Lodge Pongola te gaan eten, in de bar zitten wat lokalen mensen te drinken en al snel kunnen we aan tafel. Erg lekker vlees en krokante frietjes, perfect voor de eerste avond. Op tijd naar bed want morgen vervolgen we onze rit naar Mozambique.

Foto's

f7e9d.jpg
f7e9d.jpg
Eaglezmr2
39630.jpg
39630.jpg
Eaglezmr2