Karoo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Karoo NP image

Khanyisa Day Care Centre

Karoo NP
Zuid-Afrika
Akerkvliet

Khanyisa Day Care Centre

Khanyisa werd opgericht in oktober 1993, om een omgeving van leren, onderwijs en diensten in Graaff Reinet te creëren zodat alle kinderen in nood samen komen in een veilige omgeving om leren en te werken aan een verenigd en harmonieuze samenleving.

Het feit dat er nu 5 programma's onder één dak bij Khanyisa plaatsvindt betekent veel. Zoals Early Childhood Development voor kinderen 2-4 jaar oud, een speciale dagcentrum voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap van 10 tot 16 jaar oud, nazorg voor kinderen met huiswerk problemen thuis en is voor alle leeftijden, een beschermende werkplek voor jongeren 17 tot 30 jaar oud met een lichamelijke of verstandelijke handicap waar ze worden onderwezen in specifieke vaardigheden, zoals koken en kleding verstellen, en tuinieren voor alle leeftijden, waar ze leren om voedsel te verbouwen en het eten wordt vervolgens gebruikt in de keuken om de kinderen te voeden in het centrum.

Khanyisa is de eerste in zijn soort. Het is een getuigenis van de vastberadenheid en vasthoudendheid van de betrokkenen, evenals de belangrijke rol Khanyisa speelt in de creatie van een nieuw leermodel binnen Zuid-Afrika, de integratie model / inclusief onderwijs, Khanyisa is een voorbeeld van geïntegreerd onderwijs, met als gevolg , dat de omstandigheden de levens van alle betrokken kinderen heeft weten te beïnvloeden, en de resultaten in die zin kunnen worden gezien en meegemaakt.

Khanyisa richt zich op het helpen, en de ontwikkeling van alle kinderen die betrokken zijn om hun ware potentieel te kunnen bereiken, en in creatieve en onafhankelijke denkers die een constructieve rol in de samenleving spelen.

Het merendeel van de kinderen in het centrum komen uit kansarme gezinnen, en dat het financieel heel moeilijk is om alles op de rails te houden. Het grootste deel van hun financiering is afkomstig van donaties, fondsenwerving en subsidies die zij krijgen van de afdeling sociale ontwikkeling van de regering en is niet toereikend voor al hun programma’s waar de kinderen bijbetrokken zijn, en zij hebben niet echt een betrouwbare bron van inkomsten momenteel voor het Centrum om al haar programma's te ondersteunen.

Het meest trieste is dat de werkeloosheid meer dan 50% bedraagt en dat alcoholisme een grote rol speelt in de leven van de kinderen, met als gevolg dat er teveel kinderen zijn met FAS “Fetal Alcohol Syndrome”, hierdoor zijn kinderen lichamelijk en geestelijk beschadigt voor de rest van hun leven. Het meest schrijnende gevolg is dat meisjes express zwanger worden en door drinken zodat het geboren kind ter wereld komt met FAS, het kind wordt dan aangemerkt als invalide en de moeder ontvangt zar 1200 per maand voor het kind.

Dus lieve lezer mochten jullie een bezoek brengen aan Graaff Reinet ga dan even langs bij Khanyisa en maak de rondleiding het is echt hartverwarmend om de kinderen lekker bezig te zien . Neem wat schriften, pennen , potloden, gummen en puntenslijpers mee of koop deze in de plaatselijke Supermarkt, kost weinig en zorgt ervoor dat de geld wat zij binnen krijgen gebruikt kan worden voor andere dingen.