Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wat Kaapstad te Bieden Heeft

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Mijn favoriete stad ter wereld is tot op heden met stip Kaapstad. Natuurlijk speelt de verbluffend mooie ligging, aan de voet van de Tafelberg, hierbij een rol. Maar de stad is zo veelzijdig dat ik het idee heb dat je een dag lang, je elk uur in een andere wereld kan wanen in deze stad.

Het ene moment lig je aan het bounty-strand van Camp's Bay, het volgende moment loop je door het metropolitische Victoria & Alfred Waterfront; een gezellig drukke haven vol comfortabele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Weer even later loop je wellicht door één van de townships zoals Langa, waar een lokale gids je kennis kan laten maken met zowel de heersende armoede als de gemoedelijke saamhorigheid. Of je loopt door de straten vol felgekleurde huizen van de wijk Bo Kaap. Maar wanneer je in het economisch centrum van de stad loopt, voelt het weer alsof je in een Amerikaanse stad bent.

Natuurlijk is Kaapstad een behoorlijk eind vliegen voor een stedentrip, maar je zult er geen spijt van krijgen. Ik zou er wel minimaal een week voor uittrekken, zodat je ook het Kaaps Schiereiland kan verkennen, met prachtige baaien en nationaal park, uiteraard Boulders' Beach (de pinguinkolonie) en Kaap de Goede Hoop. En als je dan nóg een dag over hebt, kun je ook altijd nog in de omgeving van Kaapstad op safari gaan en jezelf tegoed doen aan de heerlijke (en goedkope) wijnen in de Kaapse wijnstreek, in bijvoorbeeld Stellenbosch of Franschenhoek.