Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boomslang Kirstenbosch

Kaapstad,
Zuid-Afrika


We nemen de taxi naar de Botanische tuin van Kaapstad want dit schijnt zeer de moeite waard te zijn. Aan de voet van de Tafelberg ligt Kirstenbosch, een groot gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Je kunt hier meer dan 4000!!! inheemse planten en bloemen bekijken. De tuin is in augustus t/m oktober op zijn mooist, als alles in bloei staat.

Kirstenbosch staat het laatste jaar erg in de belangstelling vanwege een nieuwe attractie, Tree Canopy Walkway oftewel Boomslang. Deze loopbrug werd in mei 2014 officieel geopend en is gebouwd ter ere van de 100ste verjaardag van Kirstenbosch. Deze brug is maar liefst 130 meter lang en 20 meter hoog.
Ik heb echt prachtige foto's voorbij zien komen, daar ga je serieus spontaan van kwijlen. Al weken kijk ik halsreikend uit om deze nieuwe attractie te bewonderen en ook dergelijke foto's te mogen maken.

Het weer slaat helaas om en binnen een half uur is de Tafelberg niet meer te bekennen...hallo tafelkleed van de Tafelberg. Het begint hard te waaien en al snel ziet Kaapstad er een stuk minder aantrekkelijk uit.
Het is koud en er staat amper iets in bloei (mei). Conclusie: de moeite waard maar wel in het juiste seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier in het juiste seizoen, en met mooi weer uren kunt rondlopen en fotograferen.