Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoop in Langa Township

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Tijdens een indrukwekkende wandeling door Langa Township, onderdeel van Kaapstad, bracht ik een bezoek aan Ikhaya Labantu Homeless Shelter. Ikhaya Labantu betekent "Het huis van de mensen". Hier worden gehandicapten, hulpbehoevende ouderen, maar vooral weeskinderen opgevangen. Ze worden hier voorzien van toezicht, warme maaltijden, en leren dingen zoals het verbouwen van groenten. Je kunt de plek bezoeken en ter plaatse een donatie geven. Doen! Het was een mooie plek waar hoop voor de toekomst de boventoon voerde.

Deze jongen werd ook opgevangen in de shelter en was enorm aanhankelijk. Hij vroeg veel aandacht en een knuffel werd op prijs gesteld. Heel aandoenlijk!

Zuid-Afrika is een complex land op maatschappelijk en politiek vlak, en dat voel je aan alles. Door een bezoek te brengen aan de keerzijde van het kosmopolitische Waterfront in Kaapstad, namelijk de immens grote townships, snap je beter wat de bron is van de problematiek. Maar het relativeert tegelijkertijd ook enorm om te zien hoe de mensen er gelukkig en vol liefde kunnen leven. Mijn bezoekje aan de shelter duurde maar een minuut of 20, maar maakte een levenslange indruk.

De website van dit hartverwarmende initiatief is http://www.ikhayalabantu.com/ en via de website kun je ook een donatie doen.