Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The daily struggle

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Langa, een van de oudste townships van Zuid-Afrika. Ondanks dat het 'zon' betekend, heeft het een duistere kant als je wordt rondgeleid door de sloppenwijk. Veel Afrikanen leven er in armoede en hebben weinig zicht op een welvarende toekomst. Toch kiezen veel inwoners er voor om in deze, met golfplaten bedekte, hutten te blijven wonen, simpelweg omdat hun hele leven hier bestaat.

Zo ook deze vrouw. Zij is een grote ton met pap aan het maken dat bestaat uit gekookt wit maismeel en wordt uitgedeeld aan bewoners van een hostel.

Het is erg indrukwekkend om deze manier van leven te zien, met name omdat je door een lokale gids - die er zelf woont - een rondleiding te voet kunt volgen. Ook het was een eyeopener, omdat niet iedereen in dit immense townhip onder de armoedegrens leeft: er staan ook betonnen appartementen en zelf luxere huizen met omheining en de gemeente koopt regelmatig stukken grond op om het leefgebied te verbeteren. Dat is niet het eerste waar je aan denkt als je aan een sloppenwijk in Zuid-Afrika denkt. Als je in Kaapstad verblijft moet je hier zeker een bezoek aan brengen.