Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Winetasting Constantia Wine Route

Kaapstad
Zuid-Afrika
Jan10e

Winetasting Constantia Wine Route

Groot Constantia staat als toeristische attractie in elke folder. En is ook zeker een bezoek waard vanwege de ligging, de authentieke gebouwen, de geschiedenis en het museum aldaar. Je kunt er ook terecht voor lunch of diner met uiteraard de eigen wijnen. Een paar jaar geleden (2008) vonden we dat erg prijzig voor onze portemonnee.

Deze reis heb ik ontdekt dat wijnproeven helemaal niet zo duur is als gedacht. Je moet alleen weten waar je moet zijn. A.h.v tips in een tijdschrift zijn we op onderzoek uitgegaan.

Beau Constantia: hoog gelegen in Constantia Neck, een nieuw, heel moderne Venue, prachtig uitzicht, lunch of platter. Achter glazen wanden of op terras. Ook sushirestaurant. Leuk voor stelletje want het zijn allemaal kleine zitjes. Voor 40R proefje 4 wijnen. Zijn er 2x geweest, geen plek dus de wijnen nog niet geproefd.

Constantia Glen biedt ruimte voor grotere gezelschappen maar een plekje voor 2 op de stoep onder het broekielace is subliem. Is een stuk gemoedelijker. Dutch cape stijl gebouwen. De oprit alleen al. Voor 50 R proef je 6 wijnen. Bestel er een van de kaas en/of worstplateaus bij en je hebt een heerlijke middag. Het uitzicht is ver tot Falsebay en de bergen bij Stellenbosch.

Eagle ' s Nest heeft een tuin omgeven door bomen. Hier geen uitzicht, maar een beschutte plek tegen zon of wind. Ook hier de combi met wijnproeven en platters. In de zomer picknicks. Kinderen kunnen hartelust spelen op het gras. De zitjes zijn wat ongemakkelijk tenzij er een picknick tafel beschikbaar is, maar de wijnen heerlijk. Vooral Little Eagle 2013. Voor 50R proef je 5 wijnen.

High Constantia nog niet geweest. Heb ik nog tegoed.

Klein Constantia ligt in andere vallei samen met Buitenverwachting. De rit ernaar toe is al een feest.
De eerste biedt enkele Winetasting, maar hier kun je dan weer een kijkje in de cellars nemen. Enorme vaten. Cape Dutch gebouwen en een Kramat op het grondgebied. Dit zijn graftombes van islamitische politieke gevangenen uit Maleisië die hier door de Hollanders naar toe zijn verbannen.

Buitenverwachting heeft niet alleen een uitstekend restaurant (fine dining met een amuse en tussengerecht complimentary) maar ook een coffeeshop met deli, lunch of picknick onder de enorme boom. Allebei de wijnen bij het diner heerlijk.

Steenberg is weer een moderne variatie op het thema. Ligt vlakbij het begin van de Ou Kaapse weg.
Het is hier of wijnproeven R40 voor 5 exquisite wines of een glas/fles bij tapaslunch/diner. De entourage is weer subliem.

Bij allen krijg je professionele uitleg over de soort en de smaak van de wijnen.
Als je na het proeven voor een bepaald bedrag flessen koopt wordt de proeverij bij de meesten als korting gegeven.

Smaken verschillen, dus gewoon zelf gaan proeven!!!!




Foto's

939f6.jpg
939f6.jpg
Jan10e
6b550.jpg
6b550.jpg
Jan10e
00e98.jpg
00e98.jpg
Jan10e