Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kaapstad image

Kaapstad

Kaapstad
Zuid-Afrika
Jan10e

SA Navy Festival Simonstown

Jaarlijks is er in Simonstown het SA Navy festival. Op het marineterrein is er veel te zien en te doen. Toegang is gratis. Van vrijdag tot en met zondag. 3e week van maart.
Wij zijn op vrijdag geweest en konden overal goed kijken itt een paar jaar geleden op de zaterdag.
Van opleidingen tot onderhoud, van veiligheid naar bommenopruimingsdienst...
Vele eetstalletjes en een paar stalletjes met gimmicks voor kids.
Je zou mee kunnen doen aan de zeemijl, deze moet je dan wel zwemmen in de marinehaven!

Het meest interessant is het bezichtigen van de marineschepen. Er liggen ook 2 Duitse marineschepen. FSG Hessen en de FSG Karlsruhe. Op dit moment is de "exercitie good hope VI" aan de gang.
Vorige keer was ik al op diverse schepen en nu konden we een een onderzeeër in. Die blijft 28 dagen onderweg, kleine ruimtes. De machinekamer met smal looppad. Door het achterluik erin klimmen, door het voorluik er weer uit. Benauwend.

Nu ook geen rijen bij de tugboat voor een vaartocht buiten en in de haven. Een beetje geluk hadden we wel want bij terugkeer was de zwemmijl aan de gang, dus gingen wij nog een rondje. Zodoende ruim een uur gevaren. De kapitein had diverse manouvres. Eentje volle kracht achteruit tegen de golven en wind in. Mijn blouse hangt nu nog te drogen. Die boot is zeer behendig en heeft veel power. Dat is me wel duidelijk geworden.

Natuurlijk moet er op zo'n dag ook een 'cruiseschip ' gered worden dat door piraten gekaapt is. Met veel spektakel en lawaai komen de mariniers in actie, geholpen door helikopter die de eigenwijze figuurtjes op de pier er bijna vanaf blies.

Al met al een genoeglijke dag.


Evt. nog combineren met boulders beach voor pinguïns of het centrum van Simonstown. Museum is ook interessant.
Voor een parkeerplaats dien je vroeg te zijn en anders bij het station of in de straatjes boven het centrum van Simonstown en de trappen af naar de haven.