Hermanus

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cliff path Hermanus

Hermanus,
Zuid-Afrika


Deze foto heb ik 's morgens vroeg genomen vanaf het wandelpad bij Hermanus.

Een goed idee wanneer je met kinderen naar Zuid Afrika gaat is een bezoek brengen aan Hermanus.
Van juni tot december zijn daar walvissen te vinden, die er paren en de jongen klaar stomen voor de reis naar Antarctica.

Er is een heel mooi wandelpad wat 10 km dicht langs de kust loopt waar het op verschillende plekken heel goed mogelijk is om van dichtbij walvissen te zien. Het wandelpad slingert zich een weg door de duinen, langs het strand en over kleine bruggetjes. Heel aantrekkelijk voor kinderen, het landschap is prachtig, met de oceaan aan de ene kant en de bergen aan de andere kant. Ik heb niet alleen walvissen en dolfijnen gezien, maar ook klipdassies, mangoesten, heel veel vogels en een paar muizen.

Verder heeft Hermanus een museum over walvissen, is het mogelijk om de tonen die de walvissen maken te horen via een onderwatermicrofoon. En heel grappig om te zien een omroeper die waarschuwt wanneer de walvissen dichterbij de kust komen door op een hoorn te blazen. Je kunt met een boot de zee op gaan om de walvissen in hun natuurlijke omgeving te spotten, als je boft zie je dan ook pinguïns, zeerobben en dolfijnen.