Cederberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schitterende Stadsaal grotten in Zuid-Afrika

Cederberg,
Zuid-Afrika


Het Cederberg Wilderness area is een schitterend natuurgebied in het noordwesten van Zuid-Afrika (dichtstbijzijnde stad is Clanwilliam). Ik verbleef op de idyllische Algeria Campsite, vanaf waar het zeker de moeite waard is om in circa 1,5 uur naar een prachtige waterval toe te lopen.

Toen ik er was liet het weer het helaas niet toe om de lange dag wandeling naar de Wolfberg Arch te maken en daarom ben ik als alternatief uitgeweken naar de Stadsaal rotsschilderingen en grotten.

‘Tickets’ kan je o.a. kopen bij Cederberg Private Cellar en daarvoor krijg je dan de code van het cijferslot om het hek van het weggetje naar de Stadsaal bezienswaardigheden te kunnen openen. Deze winefarm kom je vanzelf tegen aan de rechterkant van de weg als je vanaf Algeria in zuidelijke richting rijdt. De afslag (en het hek) is nog 5 minuten in zuidelijke richting verder langs dezelfde weg aan de rechterkant.

De rotsschilderingen zijn aardig om te zien, met onder andere duidelijk herkenbare olifanten. De Stadsaal caves zijn een verzameling van bizarre rotsformaties, geschakeerd in alle tinten rood, oranje, geel en bruin. Fantastisch om te zien en door heen te lopen, na elke hoek weer wat nieuws! En ook erg fotogeniek, zeker als het zonnetje ook nog even doorbreekt zoals op deze foto!