Cederberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Clanwilliam Dam

Cederberg,
Zuid-Afrika


Het is maar 250km van Kaapstad naar Clanwilliam over de N7. Dus besloten we om het grondpad R365 naar Lambertsbaai te nemen en daar weer eens het Bird island te bezichtigen. Hier broed een kolonie Jan van Genten. Dat was 8 jaar geleden zo mooi. Maar helaas.... aan de kust dikke mist... dus geen vogel gezien. Zijn geeneens naar het schiereiland gewandeld. Later zal ik nog wel foto's van visserboten in de mist plaatsen. Voor de Jan van Genten moet je echt even terugbladeren bij mijn foto's.
Zie ik die avond in een tijdschrift dat er een nieuw bezoekerscentrum is geopend.. nou ja... volgend jaar nog maar weer de dtour maken.
En 10m landinwaarts is het dus weer helder weer he. Dat is het aparte van de westkust. De mist is als een beslagen douchegordijn daar waar land en oceaan elkaar ontmoeten.

Hier naderen we via de R366 Clanwilliam ten noorden van de Cederbergen. Dat is alweer 60km het binnenland in. Er is brand. Weet nog niet wat er in de fik stond. Ook kun je de de dam zien liggen in de Olifantsrivier. 43m hoog en gebouwd in 1935 ten behoeve van irrigatie voor de landbouw.