Cederberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cederberg image

Dag 4: van Kaapstad naar Clanwillam

Cederberg
Zuid-Afrika
ChantalWillems

Dag 4: van Kaapstad naar Clanwillam

We houden Kaapstad even voor bekeken, alhoewel er nog een hele hoop te zien is. Misschien volgend jaar, maar staat zeker terug op ons lijstje van favoriete bestemmingen.
We zetten route richtng ClanWilliam, dat we in de namiddag onze B&B bereiken, een route van bijna 230km. Totaal iets anders dan Kaapstad.

Clanwiliam is een slaperig dorpje waar de rode cederbergen zegen vieren het kloppende hart van de rooibosteelt. Dit dorpje heeft 1 grote mainstreet die verdeelt is in 2, de bovenkant is de zwarte wijk, de andere richting is de blanke wijk, ik hoef je niet uit te leggen welke kant je uit moet, dit ziet men zo wel.
We worden verwelkomd in 'yellow Aloa guest house' door een Engels koppel. Deze B&B is volledig puur natuur, de tuin is aangelegd maar weer niet, de natuur gaat zijn eigen gangetje. Het interieur is meer cottage stijl. Leuk en aangenaam. Hier maken we een nieuw vriendje dat ons onmiddellijk komt vergezellen de komende 2 dagen. De poes des huizes.

We gaan te raden bij de gastvrouw ivm bezienswaardigheden in de buurt. We krijgen een uitleg van A tot en met Z. Met informatie brochures, stadsplan, .... Ook rade ze ons ook aan om Lamberts Bay te bezoeken, ook een mooie kustlijn en pittig vissers haventje. Daar is een open plek waarheen je kan wandelen en de zeemeeuwen kan zien aan- en wegvliegen, op zich naar het schijnt een heel spektakel. Dit staat op het programma voor morgen.
Omdat het al redelijk laat in de namiddag is stellen we voor om in de directe omgeving op ontdekking te gaan. De rooibosfabriek hebben we al gevonden. Je ben hier wel heel snel rond.

De gastvrouw had voor ons een tafeltje gereserveerd bij een naburig restaurant dat ze had aangeraden. Werden vriendelijk ontvangen en ook hier hebben we zeer lekker gegeten.
Het begon al laat te worden en koud. Tijd om naar dromenland te gaan.

Foto's

427af.jpg
427af.jpg
ChantalWillems
ea479.jpg
ea479.jpg
ChantalWillems
58177.jpg
58177.jpg
ChantalWillems
45c78.jpg
45c78.jpg
ChantalWillems