All aboard: luxe treinreizen door Afrika image
Rovos Rail Tours

All aboard: luxe treinreizen door Afrika

De trein is een goed alternatief voor een binnenlandse vlucht bij een reis door Afrika. De spoorwegen doorkuisen het continent en geven de mogelijkheid om veel meer van het land te zien. Wij zetten je vast op het juiste spoor.

De Trail of Two Oceans

Trajact Dar es Salaam (Tanzania) – Lobito (Angola)
Afstand 3800 kilometer
Duur 15 dagen
Prijs vanaf € 5017 all-in p.p.

Decadente privésuites, onberispelijke service, haute cuisine en fantastische uitzichten; aan boord van de Rovos Rail kun je rekenen op een vijfsterrenbehandeling, on wheels. Het bekendste Rovos-traject is PretoriaKaapstad, een driedaagse reis door het hart van Zuid-Afrika, vanaf € 1170 p.p. Maar wat velen níét weten is dat je met de Rovos Rail nog veel meer kanten op kunt. Zo strekt het netwerk zich uit van Kaapstad tot het Tanzaniaanse Dar es Salaam. Onze aandacht werd getrokken door de Trail of Two Oceans, een epische tocht van Dar es Salaam aan de Indische Oceaan naar het Angolese Lobito aan de Atlantische Oceaan. Deze 15-daagse treinreis, inclusief safari’s en excursies, wordt in juli 2019 gestart, vanaf € 5017 all-in p.p.

Luxe aan boord van de Rovos (Foto: Rovos Rail Tours)

Royal Livingstone Express door Zambia en Zimbabwe

Traject Livingstone – Victoriawatervallen
Afstand 15 kilometer
Duur 4 uur
Prijs vanaf € 167 p.p.

Het is ruim anderhalve eeuw geleden dat ontdekkingsreiziger David Livingstone Mosi-oa-Tunya (De rook die dondert) ‘ontdekte’ en hem hernoemde. Inmiddels komen mensen van heinde en verre om dit natuurspektakel op de grens tussen Zambia en Zimbabwe te zien. Ze lopen, fietsen of rijden vanuit de naburige stadjes, of nemen een rivierboot. De compleetste ervaring beleef je echter vanuit je treinstoel in de Royal Livingstone Express, een vintage stoomtrein waarmee je door Mosi-oa-Tunya Nationaal Park en over de 128 meter hoge Victoria Falls-brug heen rijdt. Tijdens de rit wordt er een over-de-top vijfgangenmaaltijd geserveerd. Vertrek op maandag, woensdag en zaterdag, vanuit de plaats Livingstone in Zambia, victoriafallszambia.travel/Royal_Livingstone_Express

De treinreis gaat over de 128 meter hoge Victoria Falls Brug (Foto: Rovos Rail Tours)