Zimbabwe stekker

Zimbabwe – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Zimbabwe, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Zimbabwe gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Zimbabwe gebruikt kunnen worden zijn : Type D en G
Stekker D
Stekker G

Informatie over Zimbabwe

'1091120' door hbplaatjes '1091120' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

Olifanten in de...Zam

Deze drie mannetjes olifanten zijn de rivier de Zambezi een stukje overgestoken naar een eilandje. Ze komen net uit Mana Pools National Park gelopen, maar daar is weinig gemakkelijk voedsel meer. De Zambezi rivier is hier heel breed en achter het eilandje met bomen en bvers gras loopt het diepe deel van de rivier. De Zambezi is de grens tussen Zimbabwe en Zambia. De bergen aan de overkant liggen dan ook in Zambia.

'1063335' door hbplaatjes '1063335' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

Wilde honden pups...o

Mana Pools is een bijzonder park in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi Rivier. Het is afgelegen en zeker de strook aan de rivier is prachtig met vele grote bomen. Bijzonder is ook dat je met de auto niet van de paden mag, maar lopend wel. In de vroeg morgen zaten we dan ook eerste rang (met tegenlicht) toen de wilde honden pubs wakker werden.

'1090494' door hbplaatjes '1090494' door hbplaatjes

Zimbabwe

Zimbabwe

Hippo bij...zonsonder

Mana pools in het uiterste noorden van Zimbabwe is een apart park. Je rijdt met de auto over de paden, maar als je wat ziet stap je uit en loop je er naar toe. De auto mag niet van de paden af, maar zelf mag je helemaal vrij rondlopen. Een heel aparte ervaring. Aan het einde van de middag waren we gestopt en naar Longpool toegelopen. Daar zijn we aan de rand van de poel gaan zitten bij de nijlpaarden in afwachting van de ondergaande zon. Dit is de dominante bul die ons in de gaten hield. van Omdat we tegen de zon in waren gaan zitten kregen we dit effect.

Bekijk alle Zimbabwe foto's en tips