Zimbabwe

Eten

In Zimbabwe heb je veel keus uit bijzondere producten die vaak bij ons onbetaalbaar zijn.
Kapenta: kleine visjes uit het Kariba meer die in zijn geheel krokant gebakken worden en als snack gegeten worden (soms met wat peper en zout of peri peri.
Crocodillen staart: heerlijk witvlees, heeft iets eg tussen kip en vis in. heeft geen overheersende smaak en is nog het lekkerst als cocktail vooraf.
Biefstukken: Enorm zijn ze en van heerlijk mals vlees.
Biltong: gedroogd, gezouten-gepperd vlees. van oorsprong uit Zuid Afrika werd het op de lange boeren trek meegenomen. Het is van rundvlesse, wild en boerenworst. (in Amerikaans heet het ook Jerk)
Wild: allerlei soorten en vaak op menig menu. Wild zwijn en struisvogel komen 't vaakst voor.
Choc 99. Soft ijs met een chocolade staaf midden in een hoorntje.
0
0

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
35
Geplaatst op
22 okt 2007
Land
Categorie
Overig
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.