Zimbabwe

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Eten

Zimbabwe


In Zimbabwe heb je veel keus uit bijzondere producten die vaak bij ons onbetaalbaar zijn.
Kapenta: kleine visjes uit het Kariba meer die in zijn geheel krokant gebakken worden en als snack gegeten worden (soms met wat peper en zout of peri peri.
Crocodillen staart: heerlijk witvlees, heeft iets eg tussen kip en vis in. heeft geen overheersende smaak en is nog het lekkerst als cocktail vooraf.
Biefstukken: Enorm zijn ze en van heerlijk mals vlees.
Biltong: gedroogd, gezouten-gepperd vlees. van oorsprong uit Zuid Afrika werd het op de lange boeren trek meegenomen. Het is van rundvlesse, wild en boerenworst. (in Amerikaans heet het ook Jerk)
Wild: allerlei soorten en vaak op menig menu. Wild zwijn en struisvogel komen 't vaakst voor.
Choc 99. Soft ijs met een chocolade staaf midden in een hoorntje.