Zuid Zambia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Zambia image

Livingstone, zo vrij als een vogel

Zuid Zambia
Zambia
Zeester

Livingstone, zo vrij als een vogel

Vannacht heeft het weer lekker geregend. Leuk voor de dieren, maar minder leuk voor mij. Nu is de vraag of de volgende trip wel doorgaat; ik wil de lucht in!
Gelukkig wordt ik inderdaad om half 8 opgehaald en bij het “vliegveld” een kilometer verder weer afgezet, voor micro light flight.
Van iemand had ik al de tip gekregen; probeer of je Heino als piloot kan krijgen, een Duitser, dat kan ook bijna niet anders met zo’n naam. Bij hem mag je ook zelf sturen. Gaaf, dat wilde ik ook natuurlijk!
Eerst een verklaring ondertekenen, tas inleveren, zakken leeg, je mag niets meenemen!
Nou, daar staat dan een soort ijzeren vogel met 2 stoeltjes. De piloot (jawel Heino!) zit voor en daarachter is mijn plek voor het komende half uur. Heupgordeltje om, Helm op, microfoontje voor contact met Heino en de lucht in… bibber de bibber. Nou de eerste minuten zijn echt niet leuk, je zit gewoon in de open lucht, bijna geen houvast en de gordel weet ik ook niet of ik die vertrouw! Hellup, kan ik nog terug???
Maar na een paar minuten wordt het langzaam beter en ik ga het zelfs leuk vinden, behalve als hij wel een beetje erg scheef gaat boven de Vic. Falls, maar wat een uitzicht. Op de punt van een vleugel zit een cameraatje en Heino heeft bij zijn “stuur” een knopje daarvoor en klikt er rustig op los.. “smile” ….
Resultaat een heel cd tje vol met Marijke en de Vic. Falls,
Maar ook vliegen we over Mosa oa Tunya NP en zien we olifanten, giraffes en buffels in miniatuur formaat.
En inderdaad ik mag zelf ook een paar keer het stuur over nemen. De eerste keer vind ik doodeng en ik geef al gauw het stuur terug, maar tweede keer gaat het al beter en ik vind dit echt helemaal te gek. Zo vrij als een vogel, als ik Heino even vergeet!
http://www.batokasky.com/OLD/microlights.html
Als Heino echter even zegt dat ik terug naar het vliegveld moet vliegen, lijkt het me toch een beter idee als hij dat doet. Ik zie niet eens het vliegveld!
Met een hele grote zucht stap ik uit de vogel…..wat een ervaring zo op de valreep van vertrek.

Om 11 .00 uur worden we opgehaald voor vertrek naar het vliegveld van Livingstone. Daarna een wachttijd van 9 uur op Johannesburg (=eindelijk echt shoppen) en op naar Schiphol.
Samen met een rugzak vol prachtige herinneringen,

Foto's

2f028.jpg
2f028.jpg
Zeester
02a9e.jpg
02a9e.jpg
Zeester
02a9e.jpg
02a9e.jpg
Zeester