Victoria watervallen foto's & tips

'486260' door Stijn1985 '486260' door Stijn1985

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Watervallen.

Stijn1985

Een van de hoogtepunten van onze reis waren de Victoria watervallen. Lopend op de grens van Zambia en Zimbabwe is het werkelijk waar schitterend. Verschillende paden leiden naar verschillende adembenemende plekken. Al snel is er een ochtend/middag gevuld. Echter, wat (schijnbaar) maar weinig mensen weten is dat vanuit Zambia de zon precies achter de watervallen zakt. Zoals op de foto te zien is, geeft dit werkelijk prachtige beelden op. En dat met maar een handvol mensen. Als je dus naar de watervallen gaat, vanuit Zambia, dan is het aan te raden om laat te komen. Of zoals wij hebben gedaan, de hele dag te blijven totdat de zon onder gaat. Je vergeet het nooit meer!

'489761' door neretslok '489761' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Falls

neretslok

Wij gingen pas laat op de middag het Victoria Falls park binnen. Een dik uur wandelen langs de watervallen en dan tegen zes uur, als de zon bijna onder is, komen we bij de plek waar we bijna niet verder kunnen. Daar maakte ik deze foto.

'566455' door Jeannette67 '566455' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Devil's pool

Jeannette67

Als je de imposante Victoria Falls bezoekt zijn er verschillende manieren om deze te bewonderen. Je kunt ze zien vanuit Zimbabwe; dan kijk je recht op alle waterpracht. Vanuit Zambia zijn er maar een paar plekjes om de waterval goed te spotten maar dan moet er wel voldoende water zijn. Als je een beetje gek bent en je bezoekt Zambia terwijl het waterpijl laag is (tussen september en november) dan is er een spectaculaire manier om de Victoria Falls echt goed te bekijken, of eigenlijk.... te voelen en dat is de excursie naar The devils pool. Een rotsmuurtje vlak voor het water van de Zambezi rivier naar beneden stort, vormt een natuurlijke barrière en zo instaat een rustige poel waarin je kunt zwemmen. Het ziet er ontzettend eng en gevaarlijk uit maar met de begeleiding van 2 gidsen heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Op de foto zie je de gids op de rand zitten terwijl een toerist naar hem toe zwemt. Aan de overkant staan toeristen vanuit de zimbabwe kant te kijken (goed inzoomen). Ik kan je verzekeren dat als je op je buik op de rand ligt en je kijkt 108 meter de diepte in dat het een machtig mooi gezicht en gevoel is.

'561047' door CBurgstad '561047' door CBurgstad

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria falls

CBurgstad

Tweemaal hebben we een prachtige rondreis gemaakt door de landen in Zuidelijk Afrika: Namibië, Botswana en Zambia/Zimbabwe. Naast de onvoorstelbare afwisselende natuur, de rijkdom aan wildlife en een bezoek aan de Himba's, was een helikoptervlucht boven de Victoriafalls één van de vele hoogtepunten. Vanuit Zambia stegen we op en vlogen een half uur boven het gebied zodat je heel goed beeld kreeg van het geheel. Je ziet duidelijk hoe het rustige water plotseling met grote kracht naar beneden valt, in de kloof. Helaas is de waterval in het najaar niet op zijn volst en daarom wat minder indrukwekkend. Maar net zo indrukwekkend is het om te zien hoe de aarde hier is 'gescheurd', waardoor de kloof is ontstaan. Je ziet ook de weg en de brug die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. Op deze brug kun je bungeejumpen. In de kloof is het mogelijk om te raften.

'513749' door pensionado '513749' door pensionado

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Zonsondergang boven d

pensionado

Vanuit de plaats Livingstone bij de Victoria Falls is dagelijks een schitterende boottocht te maken over de Zambezi waarbij met een beetje geluk wild kan worden gespot. Wij zagen nijlpaarden en krokodillen, maar vooral veel vogels. Het mooist zijn de kleuren van het water dat door de ondergaande zon tot vloeibaar goud wordt getoverd. Ga vooral niet mee met de zogenaamde "booze cruises" waar veel mensen opeen gepakt worden en het meer om de drank gaat. Door het lawaai kun je niet van de schoonheid genieten. Zie mijn tip over een tocht met de stille MV Lady Livingstone: http://www.columbusmagazine.nl/afrika/zambia/zuid_zambia/reisreporter/fotos/478634.html Link even openen via copy/paste.

'527884' door TLalieu '527884' door TLalieu

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Devils Pool @ the...V

TLalieu

Een unieke ervaring, een echte 'must do'!! Voor iedereen die een beetje van adrenaline en spanning houdt, raad ik dit echt aan om te doen. Lekker badderen in een kleine pool, op de rand van de 100 meter hoge Victoria Falls. Om hier te komen met je wel vanuit de Zambiaanse kant komen, maar dat is ook gemakkelijk middels een dagvisum vanuit Zimbabwe te regelen.. Je loopt en zwemt vervolgens middels een route, onder begeleiding van twee gidsen, door de Zambezi naar de 'Devils Pool'. Daar kun je op de rand van de pool gaan liggen en kijk je zo 100 meter omlaag naar de bodem van de watervallen. De regenboog was nog een prachtige aanvulling op deze unieke belevenis..! Als ik me niet vergis is dit wel niet het hele jaar mogelijk ivm de droogte- en regenseizoen.

'533713' door marcvankessel '533713' door marcvankessel

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Into the mouth of the

marcvankessel

De Victoria falls zijn aan de kant van Zimbabwe het mooist. Dat komt omdat je er loodrecht op kijkt. Maar het voordeel van de Zambiaanse kant is, dat je tot aan de rand kan komen. Met een boot vaar je naar Livingstone Island en sta je op de rand van de waterval. Deze tocht is alleen te maken in het droge seizoen. Vlakbij ligt Devils Pool; een natuurlijke poel in de rivier, eveneens op de rand van de grootste waterval van Afrika,

'455524' door jhhuijs '455524' door jhhuijs

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Vanuit de lucht II

jhhuijs

Vanmorgen plaatste ik een foto vanuit de helikopter van de Victoriawatervallen zelf. Deze foto is van de rivier de Zambezi. Deze rivier ligt tussen Zambia en Zimbabwe. In de verte zie je nog de rook van de kracht van de watervallen. Vanuit de lucht krijg je hiervan een veel beter overzicht.

'527692' door kellybaetsen '527692' door kellybaetsen

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria watervallen

kellybaetsen

Na een prachtige helikoptervlucht is het tijd om de watervallen van dichtbij te bekijken en dat doen we vandaag vanuit Zambia. Dat betekent dus dat we eerst de grens moeten oversteken. Dat geintje duurt langer dan verwacht. Het is een behoorlijke wandeling naar de grens van Zambia en ook na de grens moeten we nog een behoorlijk eind lopen. Maar...we hebben weer stempels! Welkom in Zambia. We hebben gehoord dat het raadzaam is om een poncho te huren want het kan een natte bedoeling worden...en dat blijkt achteraf nog vrij netjes uitgedrukt te zijn. Ik heb normaliter ALTIJD een poncho bij me en dit jaar heb ik hem voor het eerst thuis gelaten. Hoe stom...waarom zou je een poncho meenemen naar Afrika?Tja...Daarom dus. We huren voor een paar dollar een foeilelijke poncho en daarmee zijn meteen alle selfies verpest...zo wil je echt niet op de foto. In het begin valt het allemaal nog wel mee. De watervallen zijn werkelijk schitterend. Maar dan...moeten we de brug oversteken en is het gedaan met de pret. We worden overvallen door een enorme hoosbui...en dan bedoel ik echt een énorme hoosbui. Ik probeer zo goed als mogelijk mijn camera te beschermen onder de poncho maar zelfs dat geeft geen nut. Het water loopt gewoon onder de poncho door. Ik had wel wat water verwacht, maar niet dit! Ik heb sneakers aan en dat is zo ontzettend vies, ik sop echt in mijn schoenen. Mijn broek is zo zeiknat dat mijn kruis op mijn knieën hangt en bang ben dat ik hem ga verliezen. Op een gegeven moment zien we gewoon niets mee, behalve veel mist en water. De watervallen zijn volledig in de mist verdwenen en we kunnen alleen maar hard doorlopen, hopend op een droger plekje en een beetje zicht. Dat lukt uiteindelijk, helemaal aan het eind van de waterval. Daar hebben we ook zicht op een prachtige regenboog (gelukkig want anders heb je dat stuk voor niets gelopen). Maar dan moet je ook weer terug, haha. We pakken ons weer goed in, verstand op nul en lopen. Al met al zijn we na twee uur watervallen dus echt compleet verzopen. Eindconclusie: heel mooi maar wel erg nat :)

'546710' door Graaf '546710' door Graaf

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Falls met...

Graaf

Nog een foto van de beroemde watervallen, nu gezien vanaf de kant van Zambia. Hier stonden door de lage waterstand de meeste watervallen droog. De Victoriawatervallen in de Zambezi rivier zijn de breedste watervallen van Afrika, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. De eerste blanke die de watervallen heeft gezien en wereldkundig heeft gemaakt is de Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone op 17 november 1855. "Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen" en "zulke lieflijke beelden moeten de engelen met bewondering bekeken hebben tijdens hun vluchten" schreef hij later. Dr. Livingstone week bij de naamgeving van deze watervallen, voor de eerste en enige keer in zijn leven, af van zijn gewoonte om de plaatselijke namen te behouden. Hij noemde deze watervallen naar de toenmalige koningin van het Verenigd Koninkrijk, koningin Victoria. De lokale bevolking noemt deze watervallen tegenwoordig de Mosi-oa-Tunya (Letterlijk vertaald: de rook die dondert). In 1989 werden de watervallen door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. (wikipedia)

'556451' door neretslok '556451' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Vic Falls

neretslok

Aan de Zambiaanse kant van de Victoria Falls loopt een mooi wandelpad. Er tegenover valt de Zambesirivier met donderend geweld in het water. De grens met Zimbabwe ligt halverwege het wandelpad (en de falls er tegenover). al wandelend heb je steeds mooie doorkijkjes, zoals op deze foto.

'556619' door neretslok '556619' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Falls

neretslok

Nog maar eentje, de laatste dan, van Vic Falls. Omdat het toch wel heel mooi en spectaculair is. Wij maakten de wandeling tegen zonsondergang, een heel mooi moment om hier te zijn.

'455472' door jhhuijs '455472' door jhhuijs

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Vanuit de lucht

jhhuijs

In 2006 maken we een rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia. Ter afsluiting van de vakantie maken we een helikoptervlucht boven de Victoria watervallen. Ik moet zeggen een van de hoogtepunten van de reis.

'454033' door melbers '454033' door melbers

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Falls

melbers

De Victoria Falls aan Zambiaanse kant. Hier ligt Devil's pool, je kunt op het randje van de waterval zitten. Momenteel is het laag seizoen bij de watervallen. De foto is overigens gemaakt met de telefoon...

'506992' door neretslok '506992' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Vallen vallen vallen.

neretslok

Tja, wat is dit nu weer zullen sommigen van jullie waarschijnlijk denken. Het is een close-up van de Victoria Falls gezien vanaf het pad dat aan de overkant langs de falls voert. Het is al bijna zonsondergang, wij gingen zelfs in het donker helemaal terug! Wat een ontzettend mooie ervaring! O ja, de boompjes rechtsonder heb ik er bewust op laten staan, om de verhoudingen te laten zien.

'486565' door marcelkuijper '486565' door marcelkuijper

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Little Bee-eater van.

marcelkuijper

De little Bee-eaters vind ik persoonlijk een van de meest bedrijvigste kleine vogeltjes die er zijn. Als je ze ziet hebben ze het altijd druk met, tja zeg het maar. De meest waarschijnlijke bezigheid is het vangen van voedsel en daar communiceren ze flink over met elkaar.

'556206' door neretslok '556206' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Geweldenaar

neretslok

Zo op het eerste gezicht is het misschien moeilijk om te onderscheiden wat dit nu weer is. Het is een klein deel van de Victoria Falls, genomen vanaf de Zambiaanse kant. Het was bijna avond en de zon gaf ook nog eens een mooie oranjeachtige gloed tussen al dat watergeweld.

'492383' door hardom '492383' door hardom

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria van de ander

hardom

Natuurlijk ga je naar de Victoria watervallen om dat spectaculaire watergordijn te zien. Maar ook de zijde waar de Zambezirivier al dat water naar beneden stort is zeker de moeite waard. Die kant is op de foto te zien.

'568259' door Jeannette67 '568259' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Tukongote dorp Zambia

Jeannette67

De tip die ik wil meegeven aan iedereen die de Victoriafalls gaat bezoeken , is te verblijven in de Waterberry lodge. Deze lodge ligt wel 40 minuten rijden van Livingstone maar biedt zoveel meer dan alleen maar een mooi luxe verblijf; geloof me, het is het geld dubbel en dwars waard. Zie het als een investering want een deel van het geld wat je betaalt gaat naar het dorpje wat naast de lodge ligt. Dankzij de toeristen die hier verblijven is er inmiddels een basisschool opgericht waar inmiddels 75 kinderen kans hebben op een betere toekomst. Met een lokale gids bezochten wij het straatarme dorpje en de prachtige basisschool. De armoede maar vooral de blijdschap van de kinderen hebben ons diep geraakt. De bewoners van het dorpje vinden het geen enkel probleem als je ze fotografeert. zo uiten zij hun dank. Deze vrouw had geen dak op haar huisje maar wel een heel decoratief raam.

'489766' door rencontheirway '489766' door rencontheirway

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Buiten en toch...over

rencontheirway

Bij de Victoria Falls een prachtig wandelpad. Als je er bent bewandel ook dit pad je ziet op sommige punten de waterval vanaf de zijkant en met wat geluk kom je er ook nog wat apen tegen....

'455803' door neretslok '455803' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Falls Sunset

neretslok

Het is al bijna donker als we nog in het NP Victoria Falls lopen. We zijn bijna de enigen. De roodoranje zon is al bijna weg. Kleuren en vormen vervagen al. Maar het donderende water is nog steeds goed te zien. En te horen!

'540250' door marcvankessel '540250' door marcvankessel

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

George Orwell

marcvankessel

De Limbo lodge (Livingstone) heeft een kat als huisdier. En een wrattenzwijn. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maar daar is er maar één de baas. En dat is niet de kat. "All animals are equal but some are more equal than others"

'569208' door Jeannette67 '569208' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Droge Victoriafalls

Jeannette67

En zo zien de Victoriafalls er dus uit als je ze tijdens het droge seizoen bezoekt; een plaatje wat je niet vaak zult vinden in de reismagazines. Tussen augustus en december, de droge periode, is de kans groot dat je dit uitzicht zult treffen. Deze droge periode biedt echter ook zo zijn voordelen. Zo kun je de Devilspool bezoeken of gaan kanoën tot dicht bij de falls. Wij stonden op Livingstone Island in Zambia op het randje van deze enorm grote kloof. Toch wel heel indrukwekkend als je beseft dat deze wanden 108 meter diep zijn (de kleine witte stipjes rechts zijn mensen). Rechts van ons (nu dus niet in beeld) zagen we de toch nog steeds spectaculaire, waterval naar beneden storten (zie mijn vorige bericht over de Devils pool). Als je gedurende de droge periode de Devils pool niet bezoekt kun je het beste vanuit de Zimbabwe kant de falls bekijken omdat je anders weinig zult zien.

'1063352' door Jeannette67 '1063352' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Viewpoint Victoria...

Jeannette67

Als je de Victoria falls bezoekt, bedenk dan goed wat je precies wilt zien en doen. De mensen op de foto staan op het uitzichtpunt aan de Zimbabwe kant. Ik zelf sta aan de Zambia kant aan het eind van het wandelpad in het park van Victoria falls world heritage. Tussen ons in is de diepe kloof van de Zambezi rivier. Verder dan dit punt kom je dus niet aan de Zambia kant. We konden ook naar de Zimbabwe kant toe maar dan betaal je weer 50 dollar visumkosten p.p. Wij waren er in de maand november en dan is de waterval natuurlijk niet op zijn grootst. Wij kozen er voor om naast een bezoek aan het park ook de 'devils pool' te doen wat alleen mogelijk is bij een lage waterstand. Dichterbij kom je niet.