Noord Zambia foto's & tips

'219098' door albertensandra '219098' door albertensandra

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Happy hippo

albertensandra

Lokatie; South Luangwa NP, Zambia. Het park staat voornamelijk bekend om een dichte populatie luipaarden. Voor ons staat het park voortaan bekend om zijn dichte populatie Tse Tse vliegen. Lekker rondrijden met het raam open in de middag is geen helaas pretje, Als je ook maar langzamer als 10km p/u rijdt heb je zo je auto vol deze stekende etters. Maar toen we een groep nijlpaarden passeerden hebben we de vliegen maar getrotseerd voor film en foto. Helaas zijn lichtgevoelig telelenzen niet licht in gewicht en ik moest uit de hand fotograferen dus het scherpstellen op het oog is niet zo geworden als ik gehoopt had. Beestje links, raamstatief rechts, geen goede combi ; )

'222049' door Splint '222049' door Splint

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Grimas

Splint

Zo'n koppie als je niet vaak tegenkomt...Deze jongen in het stadje Livingstone vond het wel leuk om te worden gefotografeerd. Hij was onderweg naar huis. Fijn dat hij een wit shirt aanhad, waardoor de foto sterk is, vind ik.

'240376' door mirjamo '240376' door mirjamo

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Zonsondergang

mirjamo

Genieten van een zonsondergang... dat verveelt nooit! Deze foto is genomen bij Mutinondo Wilderness, een fantastische plek waar je o.a. heerlijk kunt hiken, veel vogels en klein wild kunt zien (zie ook mijn tip).

'120601' door ejfovermaat '120601' door ejfovermaat

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Gezonde hap

ejfovermaat

Tijdens een lunchpauze onderweg naar Lusaka kwamen we deze jongen tegen met zijn broertje. We hebben ze wat fruit en koekjes gegeven welke ter plaatse werden verorberd.

'220271' door albertensandra '220271' door albertensandra

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Niet bang

albertensandra

Lokatie; South Luangwa NP, Zambia Deze ibis heeft wat meer lef dan ik. Ik vind hippos leuke beestjes van een flinke afstand. En aangezien ik al genoeg foto’s van de hippos heb dacht ik, kom laten we eens scherpstellen op ’t vogeltje.

'218743' door albertensandra '218743' door albertensandra

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Gevaarlijk vogeltje

albertensandra

Lokatie; South Luwanga NP, Zambia. Waarom de titel gevaarlijk vogeltje. Het viel me pas op toen ik de foto ging uitvergroten en iets merkwaardigs bij de vleugel zag. Als ik het me nog goed herinner van m’n biologielessen heten dit “sporen”, twee harde venijnige uitsteeksels die gebruikt worden in duels met andere mannetjes (correct me if I’m wrong). Ben ook uiteraard de naam van dit beestje vergeten dus brandt maar los……………..

'232697' door thewanderer '232697' door thewanderer

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Daar bij de waterpomp

thewanderer

Een fietstocht in de buurt van livingstone. In het township aangekomen is de waterput wel een centraal punt. Deze dame stond daar in alle rust en gunde ons de allervriendelijkste glimlach.

'369693' door anneliesvr '369693' door anneliesvr

ZambiaNoord Zambia

ZambiaNoord Zambia

Vijf op een rij

anneliesvr

Hoewel het hek deze foto wat minder mooi maakt, was het een plaatje op te zien. De foto is gemaakt uit de trein van Kpiri Mposhi naar Dar es Salaam.