Luangwa NP Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luangwa NP Zuid image

Luangwa NP Zuid

Luangwa NP Zuid
Zambia
Elstijssen

waar blijft onze gids/chauffeur???

Geen literair hoogstandje, maar gewoon even een kort berichtje om te laten weten hoe het ons vergaat. Na een lange reis, een ultra korte nacht en een korte vlucht naar Mfuwe zijn we bij de lodge aangekomen. Het is hier super! Wat hebben we ongelofelijk veel wild gezien, zelfs tijdens de nightdrives. Drie luipaarden tijdens 1 nightdrive is toch geen kattenpies niet waar. De lodge is ook geweldig, de ligging, het eten en de mensen zijn helemaal geweldig. Niet slechts professionele vriendelijkheid, maar echte hartelijkheid en oprechte persoonlijke aandacht.
Vanochtend zouden we door onze gids/chauffeur worden opgehaald. Het is nu 10.30 uur en helaas wachten we nog steeds. Onze Osman is 3,5 uur hier vandaan bij de grens tussen Malawi en Zambia aangehouden en door een soort Interpol opgepakt omdat de papieren van de auto niet zouden kloppen. Het is heel gebruikelijk dat ze de ene keer nauwelijks je papieren bestuderen en je zo door kunt en een andere keer over een letter of niet kloppend cijfertje vallen. We hebben vandaag een rit van ca. 7 uur voor de boeg en in het donker rijden lijkt niet aantrekkelijk. Waaaaaaaaauw hoor net dat er waarschijnlijk een vliegtuig wordt gecharterd om ons naar onze auto te brengen. Moet nu even wat gaan regelen.
Weet niet wanneer ik weer wat van me laat horen, want de 2e dag heeft mijn (toch redelijke nieuwe) reispc de geest gegeven.

Dag allemaal, groeten Els