Uganda stekker

Uganda – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Uganda, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Uganda gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Uganda gebruikt kunnen worden zijn : Type G
Stekker G

Informatie over Uganda

'393343' door corriedewinter '393343' door corriedewinter

Uganda

Uganda

Zwaar

We stoppen langs de kant van de weg om om op het grasveld voor de St. Kizito P. School in Kyengeza te picknicken. Het is zaterdag en de school is uit. De kinderen hebben nu ander werk te doen, zoals water halen en voedsel voor de dieren. Dit jongetje blijft even staan om ons goed te bekijken. Een foto is geen probleem en hij is blij met een overgebleven lunchpakket. De last op zijn hoofd kan hij best met een hand in evenwicht houden. Knap!

'460381' door Leeu '460381' door Leeu

Uganda

Uganda

Gorilla's in the Mist

Gorilla's in the Mist uit 1988 is een Amerikaanse drama film. Het is een waar gebeurd verhaal over Dian Fossey haar werk met Berggorilla's. Mede door haar werk was ik in staat om de deze zachtaardige reuzen te mogen aanschouwen. Je mag een uur met de gorilla's doorbrengen wat onvergetelijk mooi en indrukwekkend is.

'568734' door wisseschout '568734' door wisseschout

Uganda

Uganda

Driehoornige kameleon

Drie weken door Oeganda gereisd en aan elke ranger, of tuinman bij onze onderkomens gevraagd of ze geen kameleon wisten te zitten. Want ooit heb ik er zelf 50 stuks gespot op 1 dag. Maar nee het was schijnbaar nu niet de goede tijd ? Maar dan eindelijk na een stevige wandeling om vogels te spotten in het oerwoud en nadat ik het weer gevraagd had krijg ik dan toch vier kameleon's te zien. Dit is het mannetje. De Johnstoni Chameleon [ ja echt met CH ] Vertaald als de driehoorn kameleon. Het viel niet mee om een foto te maken. Het was ondertussen gaan regenen en hij zat wel half verborgen in de bosjes. . Mijn tip is dus. Vraag aan de Ranger of aan de tuinman, onderhoudsman of er iets bijzonders te zien is. Zo heeft de tuin man mij ook ooit een slang laten zien.

Bekijk alle Uganda foto's en tips