Uganda reviews

9
Uganda
M.J. was hier 15 mrt 2018
Heel bijzonder land met zeer vriendelijke en hulpvaardige mensen. We hadden op onze rondreis 2 zeer kundige en gezellige chauffeurs/gidsen. De accomodaties waren eenvoudig en werden gerund door locals. Ze waren allemaal gelegen op prachtige locaties. En uiteraard de gorilla's bezocht, het hoofddoel van mijn reis.
Land
  • Gevarieerd land
  • Vriendelijke mensen
  • Niet al te duur
  • Heb er geen kunnen ontdekken.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Uganda
AlexS was hier 01 dec 2016
Mount Elgon gelegen in het noord oosten van Uganda, een gedeelte van het park ligt in Uganda en een gedeelte in Kenia.In Mbale waar het hoofdkantoor zit kun je een vergunning en ranger regelen. Een ranger (met machinegeweer) gaat verplicht mee.In het gebied komen wilde dieren voor en er kunnen stropers actief zijn. Ook is er de mogelijkheid om dragers in te huren die je kampeer en eetspullen dragen. Onderweg kom je eerst langs kleine bergdorpjes waar veel kinderen spelen en mensen in zelf gebouwde hutten leven. Na het dal verlaten te hebben gaat het echte klimmen beginnen. Bij regen is de klim een nog grotere uitdaging. Onderweg naar de top (Wagagai Summit 4321 meter)kom je langs twee kampeerplekken. De eerste is Sasa River Camp(2900 meter) en de tweede is Mude Cave Camp (3500 meter). Wij zijn de eerste dag naar Mude Cave Camp gelopen, dit was pittig.De volgend ochtend naar de top (4321 meter) en afgedaald naar Sasa River Camp om daar te overnachten. Op beide plaatsen zijn geen water, kook of elektriciteit voorzieningen. Je dient dus goed na te denken welke(kampeer)spullen je meeneemt. Waterzuiveringstabletten zijn aan te raden! Onderweg kom je veel fraaie bomen en struiksoorten tegen, die ik nog nooit ergens gezien had. Grote kans om apensoorten, vogels en vlinders te zien. Andere zoogdieren zoals olifanten en katachtigen komen ook voor in dit gebied maar zijn schuw.Onderweg veel fraaie landschappen waar je uren naar kunt kijken.Wij hebben een 3 daagse trekking gedaan.
Land
  • Weinig toeristen
  • Mooie natuur
  • Ultieme trekkingsgevoel
  • Rangers met veel kennis
  • Dragers voor tenten, eten en drinken
  • Om veiligheidsreden verplicht een ranger mee
  • Geen eten en drinken mogelijkheden
  • Goede conditie noodzakelijk
Review geplaatst op 2017-11-29
10
Uganda
corriedewinter was hier 01 mei 2013
Murchisonfalls is een schitterend park, waar vooral de tochten op de Nijl een aanrader zijn. Je kunt richten Murchison Falls gaan, of juist de andere kant op, naar de Delta. Vlak voor de watervallen kan je van boord om hoog langs de oever verder te lopen. Onderweg zie je enorme krokodillen, heel veel nijlpaarden, vogels, bavianen, buffels en olifanten die in het water verkoeling zoeken. Druk is het niet. We voelden ons alleen in het park.
Land
  • Veel wildlife
  • safari op de Nijl
  • Rustig
  • Geen
Review geplaatst op 2017-04-03
9
Uganda Noord Uganda
Zinzi was hier 01 mrt 2015
Lange tijd was Kaabong van de toeristische radar. Haar ligging is verre van ideaal midden in de woestijn, vlakbij de grens van Zuid-Soedan. Onrustig was het en ongevaarlijk is het nog steeds niet. Desondanks is Kaabong onaangeraakt, puur, kleurrijk en vriendelijk. Het is een enorme reis vanuit Kampala, 20 uur in de bus of anders 17 uur naar Kotido en nog drie uur op een hobbelende brommer, maar de uitzichten zijn adembenemend. Immense rotsen versieren de uitgestrekte vlaktes. Veehouders paraderen rond met struisvogelveren op hun hoeden. Dorpen zijn omheind met ingenieuze bamboe-hekken. Vrouwen zijn gewikkeld in kleurrijke doeken en iedereen loopt altijd met zijn eigen krukje rond in de vorm van een interessante, houten wandelstok. De markt in Kaabong is een waar genoeg voor oog, neus en oor. Waan je in een andere wereld, proef het lokale bier en koop mooie, zachte, Afrikaanse stoffen. De zonsondergang is adembenemend, net als de -vaak droge- rivierbeddingen aan de rand van het stadje. Vanuit Kaabong kun je verder reizen naar Kidepo NP. Misschien wel het indrukwekkendste, maar minst bezochte nationale park van Uganda.
Regio
  • Onaangeraakt en weinig bezocht
  • Prachtig landschap
  • Leuke markt
  • Route naar Kidepo NP
  • Vriendelijke mensen
  • Moeilijk bereikbaar
  • Wisselende veiligheidssituatie
Review geplaatst op 2017-04-01
9
Uganda
Heel bijzonder land met zeer vriendelijke en hulpvaardige mensen. We hadden op onze rondreis 2 zeer kundige en gezellige chauffeurs/gidsen. De accomodaties waren eenvoudig en werden gerund door locals. Ze waren allemaal gelegen op prachtige locaties. En uiteraard de gorilla's bezocht, het hoofddoel van mijn reis.
Land
  • Gevarieerd land
  • Vriendelijke mensen
  • Niet al te duur
  • Heb er geen kunnen ontdekken.
Review geplaatst op 2017-03-09
10
Uganda
iris89 was hier 01 jan 2017
Oog in oog met de berggorilla's, dat was de reden om de reis te boeken naar Uganda. We huurden zelf een 4x4 en na ongeveer 1 week begon ons avontuur pas echt. Op naar Bwindi Impenetrable Forest. Onderweg slechte wegen, diepe afgronden, maar zo ontzettend groen en mooi. De volgende dag trokken we onze lange broek, regenjas en goede loopschoenen aan (echt schoon blijf je niet). De groep werd opgedeeld en er werd beslist welke Gorilla groep je zou gaan bezoeken. Voor ons was het duidelijk, allemaal jonge mensen, een lange tocht dus. In het begin liepen we nog op redelijk goede paden, wel berg op en berg af. Na 3 uur wandelen werd ons verteld dat we in de buurt waren van de Gorilla's (de spanning steeg) en we liepen regelrecht de jungle in. De takken werden voor ons afgekapt, zodat er een onzichtbaar pad gemaakt werd om onze tocht te vervolgen. Na een half uur waren we er dan eindelijk. Ja hoor en daar stonden we dan: Oog in oog. De gids stond ongeveer 3 meter van de Silverback af en vroeg of ik ook wat dichterbij wilde komen en NATUURLIJK wilde ik dat. Op een veel te schuine helling stond ik pal achter de gids en wat deed de gorilla toen: Jawel, hij stond op en begon enorm te schreeuwen (en ik gleed zo'n 3 meter omlaag met wat lichte hartkloppingen). Hij wilde even laten zien wie de baas was. Poeh; wat indrukwekkend en wat zijn ze groot! De keren erna bleef ik op iets meer afstand, maar dit was echt wel het gaafste wat ik ooit gedaan heb. Ga nu het nog kan! Het is het waard!
Land
  • Kleine groepen, maximaal 8 toeristen
  • Goede begeleiding
  • Nog maar 900 Berggorilla's in het wild
  • Oog in oog met de Silverback
  • Zelf een 4x4 huren is echt bijzonder hier
  • De ontzettend mooie natuur
  • Het is vrij prijzig, maar elke euro waard!
Review geplaatst op 2017-02-14
10
Uganda
Shanna1988 was hier 01 feb 2014
Het hoogtepunt van onze reis naar Oeganda was een ontmoeting met de zeldzame berggorilla's. Na een trektocht van meer dan 2 uur in het ruige landschap van Bwindi zag het ernaar uit dat de familie gorilla's waarnaar we zochten zelf op trektocht was gegaan! Via de walkie talkie kwamen onze trackers ze toch op het spoor en mochten we ons klaarmaken voor een steile afdaling doorheen het woud. Gelukkig kregen we al snel te horen dat we onze rugzak mochten laten liggen. Wat we niet verwachtten is dat op nog geen 2 meter van ons een zilverrugmannetje lag te dutten! Toen dit alfamannetje ons in de gaten kreeg rolden hij en zijn harem naar lagergelegen gebied en mochten we hen weer achterna. Ze leken wel met ons te spelen en ons steeds weer uit te dagen hen te volgen, tot we uiteindelijk werden opgenomen in hun groep. De dieren raakten ons aan en waren gefascineerd door de rode kousen van een dame uit de groep, gezien de kleur door hen wordt geassocieerd met bloed en dus pijn. Hoe zacht ze voor de vrouwen waren, des te bruter waren ze voor de mannelijke groepsgenoten, in een ruk werd een jongeman ondersteboven getrokken! Toen ons 'contactuurtje' was afgelopen gingen we weer op pad, tot een jong gorillamannetje plots opdook en op ons afstormde. Nadat mijn vriend ook omver werd gelopen en ik nog net op tijd kon wegspringen, werd plots mijn fotorugzak een wel heel interessant speeltje. Gelukkig was een groepsgenoot oplettend genoeg om hem terug uit de klauwen van de gorilla te graaien.
Land
  • Unieke ervaring
  • Één met de natuur
  • Een uitstap die enorm veel voldoening geeft
  • Enige plek in Oeganda waar kinderen bedelden.
Review geplaatst op 2017-01-15
9
Uganda
Zodra je per vliegtuig op Entebbe land, beland je in een hele andere wereld. Een wereld bevolkt met een vriendelijk, goedlachs volk en wonderbaarlijke dieren. Een wereld waarin armoede alom vertegenwoordigd is, maar niet heeft geleid tot verbitterdheid en criminaliteit - sterker nog, de Oegandees is bereid om dat kleine beetje dat hij of zij bezit met je te delen. Oeganda is werkelijk een prachtig land dat niet alleen kale savannes, maar ook veel groen kent. Als je je hier op de grotendeels ongeasfalteerde wegen waagt, kijk je je ogen uit. Geen enkel stukje land is hetzelfde. In Kampala vind je bedrijvigheid en kom je met het kleine beetje cultuur dat het land kent in aanraking. In Bwindi vind je ongeschonden, oeroude bossen met de grootste populatie berggorilla's ter wereld. In Kibale waan je je in een sprookje als je tegen het ochtendgloren de eerste chimpansees tegenkomt. In Isasha, een uithoek van Queen Elizabeth National Park, vind je met een beetje geluk "tree climbing lions" - leeuwen die tegen de middag in een boomtak hun rust zoeken. In Murchinson Falls National Park kom je om in de giraffen, olifanten en nijlpaarden. Maar niet alleen de natuurliefhebber komt aan zijn trekken in Oeganda, ook als avonturier is het er prima vertoeven. Wat te denken van white water rafting op de Nijl? Een waar spektakel! Ook een safari te paard is een aanrader. Of beklim het Rwenzori-gebergte, of ga abseilen of zelfs bungeejumpen. Wat een waanzinnig land!
Land
  • Vriendelijke Oegandezen
  • Wildlife
  • Variatie in natuur en landschap
  • Mooie roadtrip
  • Avontuurlijk land.
  • Weinig cultuur
  • Eenvoudige keuken
Review geplaatst op 2016-12-13
10
Uganda
MSneijers was hier 01 jul 2015
Uganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd. Het land is prachtig! De natuur is overweldigend mooi, daarnaast kan je op safari om wilde dieren te spotten. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan Queen Elizabeth NP of Murchison Falls NP; in de laatste kan je wandelend, per jeep of per boot op zoek naar wild. In Uganda kan je ook oog in oog komen staan met de zeldzame berggorilla in een van de oudste regenwouden ter wereld Bwindi Forest, een ervaring om echt nooit te vergeten. Alleen de trekking er naar toe zorgt al voor een geweldig avontuur. Vergeet niet om ook de chimpansee's in Kibale forest te bezoeken, ook deze ervaring is erg speciaal. Het land is (nog) erg divers en authentiek, waardoor je je echt in een andere wereld waant. De mensen zijn ontzettend gastvrij en lief, dus je zal gegarandeerd nieuwe vrienden maken. Er is nog weinig toerisme waardoor de mensen net zo geïnteresseerd in jou zijn als jij in hen, dit zorgt vaak voor gezellige en leuke ontmoetingen. Vergeet niet om zeker ook (al is het maar voor een paar nachten) te kamperen! Zo krijg je een echte wildlife experience! Het is geweldig om 's nachts de geluiden van de wilde dieren om je heen te horen, nog zo'n bijzondere ervaring in de mooie land. Uganda is een land vol bijzondere ontmoetingen, die je nooit meer zal vergeten!
Land
  • Weinig toerisme
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Berggorilla's en Chimpansees
  • Divers
  • Grote kans op heimwee als je weer thuis bent
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Uganda
Danielleopreis was hier 01 jul 2016
Uganda is dé bestemming voor reizigers die de perfecte balans zoeken tussen wildlife spotten en genieten van een prachtige natuur. Een dag doorbrengen tussen de berggorilla's in Bwindi Impenetrable Park is alleen al een hele goede reden om Uganda te bezoeken maar er is meer, veel meer. In Murchisson Falls N.P. zijn er diverse mogelijkheden om wild te spotten. Per jeep, boot, te voet... alles kan en je wordt zeker niet teleurgesteld. Verwacht weelderige groene landschappen wat prachtige plaatjes oplevert. Niet het droge Afrika dat je wellicht in gedachten hebt. Uganda is vruchtbaar. Breng vooral ook een bezoek aan Sipi Falls in het oosten. Groene bergen, spectaculaire watervallen, koffieplantages en een zeer vriendelijke bevolking. De perfecte omgeving om mooie wandelingen te maken. Voor de avonturiers onder ons: je kunt heel goed raften op de Nijl of wat dacht je van abseilen langs een honderd meter hoge waterval? Spectaculair! Eventueel is het ook goed te doen met kinderen als je een auto met chauffeur (aanrader) huurt en goede guesthouses boekt. Kortom: een vruchtbaar, divers land met voor ieder wat wils.
Land
  • prachtige, groene natuur
  • wildlife spotten
  • Berggorilla's
  • nog niet heel toeristisch
  • weinig cultuur
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Uganda
Eind van de middag, voor ons steekt een chimpansee over, we gaan naar “Chimps nest”. Gids Frank verdeeld de huissleutels. Onze sleutel heeft, opschrift “treehouse” Twee jongens nemen onze reistassen, volgen maar. We verlaten het kamp, de bomen worden hoger. Hoe lang lopen we, 5 minuten of langer. Het pad gaat over in een smalle steiger, het wiebelt en buigt. Planten groeien er door, we gaan het oerwoud in. Dan hoog in de boom een hutje, we klimmen naar boven. Als buren colobusapen, ze krijsen. We krijgen uitleg, er is een wc en olielamp. Voor donker terug naar de receptie, dan zijn we alleen. We hangen onze muskietennetten op, zaklamp controleren, olie in de lamp, lucifers. We staan op het balkon, de apen verwijderen zich, we horen vogels roepen, verder is het stil. Het is schemerig, we lopen over de gammele steiger. Gelukkig daar is het verharde pad naar de receptie. Dan zijn we er, bijna 15 minuten gelopen, hoe zal dat vanavond gaan? In het pikkedonker onder begeleiding terug naar onze hut. Onder de klamboe liggen we te luisteren, overal geluiden, we vallen in een onrustige slaap. De volgende dag de chimpansees in het Kibale woud gezien, zowel hoog in de bomen als op de grond, wat een ervaring. s’ Avonds met ons tweeën met een zaklampje terug naar onze boomhut. Begeleiding niet nodig, twee stoere Nederlanders die ginnegappend hun weg zoeken in het oerwoud. Deze nacht genieten we van ons slaapplekje in de boom en we realiseerden ons, dit is een bijzondere belevenis.
Land
  • Je voelt je bewoner van het oerwoud
  • Het is spannend en je verlegd je grenzen
  • Goede verzorging door beheerders
  • De chimps zien is een schitterende belevenis
  • Het kan een onrustuge nacht zijn.
Review geplaatst op 2016-09-09