Uganda Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Populatie berggorillas groeit

Gepubliceerd: 01 mei 2007 2
De bedreigde populatie berggorilla’s in Oost-Afrika is met twaalf procent gegroeid ten opzichte van tien jaar geleden. In het Bwindi Nationaal Park in Uganda zijn 340 exemplaren van deze soort geteld. De totale populatie van de wereld komt daarmee op 720 berggorilla’s.
Door: Floor Vink
In 1989 waren er nog maar 624. De apen hebben flink geleden onder de burgeroorlogen en de jacht. Berggorilla’s komen niet alleen in Uganda voor, maar ook in Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Met trainingen aan patrouilles en parkwachten probeert het Wereld Natuur Fonds (WNF) hen te beschermen. Ook ecotoeristen, die de lokale bevolking betalen om de berggorilla’s in het wild te mogen bekijken, dragen hun steentje bij aan het behoud van de dieren.
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Populatie berggorillas groeit"

  • profile image comment

    Volgens mij is dit geen foto van een berggorilla, maar een lowland-gorilla. De berggorilla's zijn ontroerend vriendelijk en indrukwekkend. Deze dieren in hun eigen leefomgeving te zien is onvergetelijk!

    Door Lugano • geplaatst op 2009-12-04 10:55:13
  • profile image comment

    Dit is goed nieuws ! Hoop dat het doorzet, want er zijn natuurlijk nog steeds, maar heel weinig berggorilla's. Heb ze gelukkig gezien...en heel dichtbij !! Een geweldige ervaring !!!!

    Door trijntje1 • geplaatst op 2007-11-16 15:20:48

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Uganda artikelen

Herders vergiftigen wildlife

In het Queen Elizabeth National Park in Uganda, dat jaarlijks 45.000 bezoekers trekt, is een groot deel van de roofdieren het afgelopen jaar gestorven aan vergiftiging, aldus National Geographic. De boosdoeners zijn de herders die er sinds 2006 wonen. De herders zouden op deze manier hun vee willen...

In het Queen Elizabeth National Park in Uganda, dat jaarlijks 45.000 bezoekers trekt, is een groot deel van de roofdieren het afgelopen jaar gestorven...