Sousse

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sousse image

Sousse

Sousse
Tunesië
Wampie

Sousse

Hierbij algemene informatie over Sousse. Ik hoop dat ik veel van Sousse kan zien en vast kan leggen.

Machtig mooie badplaats met schitterende boulevard
Het schitterende zandstrand en het levendige centrum van Sousse bekoren elke vakantieliefhebber. Beproef de authentieke Tunesische sfeer. De typische soeks, sfeervolle restaurants en terrassen maken van Sousse een unieke vakantiebestemming. Het is één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Tunesië en biedt voor elke type reiziger wat wils.

Twijfel niet, maar boek een reis naar Sousse!

Sousse is een levendige badplaats met een prachtig strand en een authentieke binnenstad met talloze winkeltjes, gezellige restaurants en terrassen. De levendige badplaats ligt in het oosten van Tunesië, op circa 16 km van de luchthaven van Monastir. Aan de kust vindt u een prachtig zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Hier kunt u diverse watersporten beoefenen. In het authentieke centrum kunt u heerlijk slenteren door de smalle straatjes, afdingen op leuke, typische Tunesische souvenirs of genieten van een verkoelend drankje op een terras. Historisch gezien is de badplaats zeer interessant; naast de prachtige burcht en het fort die u in de medina (oude stad) vindt, kunt u de musea bezichtigen die Sousse rijk is. Ook de directe omgeving is zeer geschikt voor het maken van excursies, zoals naar de levendige stad Monastir op circa 23 km waar de film The life of Brian is opgenomen.

Sousse: wat niemand wil missen!

Sousse kent vele historische bezienswaardigheden, zoals de medina (oude stad) met een prachtige burcht, een fort met een uitkijktoren en een indrukwekkende 9e eeuwse moskee. Net buiten de medina vindt u de catacomben, ondergrondse gangen waar in de 2e tot en met de 4e eeuw christenen werden begraven. Dar Essid is een woning van een welgestelde familie uit de 19e eeuw. Hier kunt u de prachtig gedecoreerde vertrekken bekijken en ervaren hoe men in die tijd leefde. U kunt er zelf inspiratie opdoen voor uw eigen interieur! Voor nog meer kijkplezier kunt u naar Monastir, op ongeveer 23 km afstand. In deze oude havenstad kunt u een prachtig vestingklooster bewonderen of door de pittoreske steegjes van de medina slenteren en proeven van de oriëntaalse sfeer.

Ontdekkingen
Een leuke bezienswaardigheid in Sousse is het olijvenmuseum met een deur van olijvenhout. In verschillende kamertjes kunt u het proces van de olijfolie volgen, van de pluk en de verwerking tot het afgewerkte product. Het kleine museum is met veel zorg opgezet en zeer de moeite waard. Een leuke manier om Sousse te leren kennen is een rondrit met een paardenkoets. Daarnaast mag een bezoek aan Sousse niet eindigen zonder een tocht op de rug van een dromedaris.

Ligging Sousse
Sousse ligt in een voornamelijk vlakke omgeving met lage begroeiing. De badplaats loopt haast ongemerkt over in Hammam Sousse aan de ene zijde en in Monastir Skanes aan de andere zijde.

Kust van Sousse
De badplaats Sousse ligt in het oosten van Tunesië aan een vrij vlakke kust.\

Strand van Sousse
Het Boujafar-strand is een zeer lang zandstrand (circa 3 km) met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem en daarmee geschikt voor jonge kinderen. Het strand wordt op twee plaatsen onderbroken door een pier. In de zomermaanden kunt u op het strand ligbedden en parasols huren. Daarnaast is er strandbewaking en vindt u leuke strandbarretjes langs het hele strand.

Sfeer en bebouwing
Sousse is een levendige stad met een grote vissershaven en een gezellige boulevard. De badplaats bestaat uit twee delen: een oorspronkelijk gedeelte met de oude binnenstad en een modern gedeelte langs de kust. De oude binnenstad ligt centraal in de plaats. Hier vindt u diverse soeks; overdekte straatjes met winkels en op straat uitgestalde producten. Het hoogste punt van de oude stad, de medina, is een oud fort met een uitkijktoren. Het nieuwe gedeelte van Sousse, ten noorden van de medina, heeft een groot aanbod van winkels, terrassen en uitgaansgelegenheden. De toeristische bebouwing in Sousse vindt u vooral achter de boulevard en bestaat grotendeels uit grote, witte hotelcomplexen, omgeven door prachtige tuinen. Landinwaarts zijn er over het algemeen woonwijken te vinden. Het oude en nieuwe gedeelte van Sousse worden via een plein met elkaar verbonden. Hier bevinden zich gezellige terrassen en eetgelegenheden. In de directe omgeving van het plein staat bovendien een prachtige burcht en de Grote Moskee, die zeer de moeite waard zijn.

Eten en uitgaan in Sousse
In en rond het centrum vindt u verscheidene eetgelegenheden. Dit zijn over het algemeen eenvoudige restaurants met een internationale kaart, cafetaria's en lokale fastfoodrestaurants. Vrijwel alle gelegenheden beschikken over een terras, enkele hebben een barfunctie. Verder is er een groot aantal bars en in de nabijheid van de accommodaties bevinden zich diverse discotheken. Buiten de toeristische zones zijn er vooral koffie- en theebars te vinden die vooral op de mannelijke bevolking zijn gericht. Sousse heeft ook een bioscoop en een theater.

Winkelen in Sousse
Sousse biedt een enorm aanbod aan winkels; in en om het centrum vindt u talloze minimarkten, souvenirwinkels en kleding- en lederwarenzaken. Verder zijn er diverse tapijtwinkels in de soeks te vinden en worden er waren op straat uitgestald. Aan de rand van het centrum vindt u een klein winkelcentrum, voor Tunesische begrippen luxe. Vrijwel dagelijks wordt er in de medina een groente-, vis- en fruitmarkt gehouden.

Sport en spel in Sousse
Sousse heeft verscheidene watersportmogelijkheden zoals zeilen, windsurfen, bananariding, ringoriding, parasailing en waterskiën. U kunt ook waterfietsen, motorboter en waterscooters huren. Ook buiten het wat kunt u uw energie kwijt. Er zijn tennisfaciliteiten, een jeu de boules baan en een sportveld met doelen. Voor nog meer vertier kunt u ook gaan paardrijden of een ritje op de rug van een dromedaris maken. Op circa 9 km afstand ligt een 36-holes golfbaan met onder andere een driving range clubhuis, een puttinggreen en een winkel.

Reizen vanuit Nederland
De vliegtijd naar Monastir bedraagt circa 2 uur en 45 minuten. Sousse ligt op ongeveer 16 km van de luchthaven en de transfertijd bedraagt circa 30 minuten.