Serengeti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tropisch Serengeti

Serengeti,
Tanzania


Het bekendste nationale park van Tanzania is de Serengeti. De naam is afgeleid van de Masai-taal, het woord Siringet, en staat voor "eindeloze vlakte". Dat klopt ook, want op sommige plaatsen in de Serengeti lijkt het of de wereld alleen uit gras bestaat. Toch zijn er ook plaatsen met meer begroeiing en heuvels. Bijvoorbeeld het hart van het park (het Seronera-gebied) is dichter begroeid. In die omgeving is deze foto gemaakt.
Het was aan het einde van de regentijd en dan is de Serengeti groen, de trek van de gnoes is begonnen, de kreken en rivieren hebben volop water, veel jonge dieren zijn net geboren, er zijn veel vogels, en de luchten zijn prachtig. Een ander voordeel is dat de prijzen lag zijn. Nadelen zijn er ook, namelijk: het kan enorm regenen, sommige paden zijn onbegaanbaar en op sommige plaatsen heb je veel vliegen.
Op de foto zie je hoe overweldigend al het groen is met zelfs palmen. In het water is ook nog een groepje nijlpaarden te zien en dat geeft goed de verhoudingen weer.